Video: Poslovanje si lahko olajšate z dobrim orodjem za projektno vodenje

Podjetniki so ponavadi vešči marsikaterega opravila, toda projektno vodenje pogosto ni med njimi. Krivec za to je lahko pomanjkanje časa in znanja, ki pa ga lahko povsem enostavno nadomestimo s katerim izmed spletnih orodij.
Video: Poslovanje si lahko olajšate z dobrim orodjem za projektno vodenje

Video: Poslovanje si lahko olajšate z dobrim orodjem za projektno vodenje (Vir slike: smashinghub.com)

Dobro vodenje je nujno potrebno za uspešno izpeljavo projektov v podjetjih. Projektni vodja mora že vnaprej dobro razmisliti, kako bo delo potekalo, nato pa skrbeti za nadaljnjo koordinacijo in nadzor napredka ter ustrezno motivirati člane ekipe in hitro razrešiti morebitne spore. 

Pri tem si lahko pomaga s katerim izmed spletnih orodij, namenjenih projektnemu vodenju. Eden izmed njih je tudi ComindWare, ki omogoča, da projekte opravimo v zastavljenem času, z najmanj možnimi težavami in skromnim finančnim vložkom. 

Poglejmo si nekaj prednosti orodij za projektno vodenje, kot je na primer ComindWare: 

1. Omogočajo avtomatizirano in hitro načrtovanje projektov

Največja prednost tovrstnih orodij je zagotovo ta, da omogočajo hitro načrtovanje projektov. To pomeni, da je razporejanje nalog med člane ekipe enostavnejše in hitrejše, projektni vodja pa lahko tudi kasneje natančno spremlja potek izvajanja nalog.

Ker je vse skupaj povsem avtomatizirano, celotno načrtovanje projekta od projektnega vodje ter tudi od preostalih članov, ki orodje uporabljajo, zahteva minimalno vloženega časa in truda. 

2. Podatki so prikazani na pregleden način in v realnem času

Gotovo je usklajevanje članov ekipe eden izmed najbolj zahtevnih delčkov projektnega vodenja. Vsak mora namreč dobiti določeno zadolžitev, pri čemer pa lahko prihaja do nerazumevanj, kar vodi v nadaljnje težave in nesoglasja. Z orodjem za projektno vodenje do takšnih težav skorajda ne more priti, saj lahko vsakdo kadarkoli preveri, kakšno zadolžitev mora opraviti in v kakšnem roku. 

Projektni vodja lahko tako hitro vidi, ali prihaja do zamud, ter tako še dovolj hitro predvidi, kje bo potrebna dodatna pomoč v obliki novih sodelavcev ali dodatnih denarnih sredstev, in za to poskrbi še pravočasno.  

3. Dovoljujejo pravilno razporeditev sredstev

Da bi bil lahko projekt izpeljan uspešno, morajo biti vsa sredstva razporejena pravilno. Nikjer jih ne sme primanjkovati in nikjer ne smejo biti prisotni v presežkih. Tako ne prihaja do konfliktov, ki bi lahko prinesli le nepotrebno zamudo. 

4. Izboljšajo komunikacijo in sodelovanje med člani ekipe

Še ena izmed prednosti je tudi boljša komunikacija med člani ekipe, ki so zadolženi za projekt, omogočeno pa jim je tudi sodelovanje z naročniki projekta ali zunanjimi partnerji. Takšna orodja namreč omogočajo dodatne prostore za “viharjenje možganov”, deljenje dokumentov in podobno.

Več o delovanju spletnega orodja ComindWare si poglejte v kratkem videoposnetku: 

YouTube

Vir: FinSMEs in SmashingHub

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje