Video: Poslovanje si lahko olajšate z dobrim orodjem za projektno vodenje

Podjetniki so ponavadi vešči marsikaterega opravila, toda projektno vodenje pogosto ni med njimi. Krivec za to je lahko pomanjkanje časa in znanja, ki pa ga lahko povsem enostavno nadomestimo s katerim izmed spletnih orodij.
Video: Poslovanje si lahko olajšate z dobrim orodjem za projektno vodenje

Video: Poslovanje si lahko olajšate z dobrim orodjem za projektno vodenje (Vir slike: smashinghub.com)

Dobro vodenje je nujno potrebno za uspešno izpeljavo projektov v podjetjih. Projektni vodja mora že vnaprej dobro razmisliti, kako bo delo potekalo, nato pa skrbeti za nadaljnjo koordinacijo in nadzor napredka ter ustrezno motivirati člane ekipe in hitro razrešiti morebitne spore. 

Pri tem si lahko pomaga s katerim izmed spletnih orodij, namenjenih projektnemu vodenju. Eden izmed njih je tudi ComindWare, ki omogoča, da projekte opravimo v zastavljenem času, z najmanj možnimi težavami in skromnim finančnim vložkom. 

Poglejmo si nekaj prednosti orodij za projektno vodenje, kot je na primer ComindWare: 

1. Omogočajo avtomatizirano in hitro načrtovanje projektov

Največja prednost tovrstnih orodij je zagotovo ta, da omogočajo hitro načrtovanje projektov. To pomeni, da je razporejanje nalog med člane ekipe enostavnejše in hitrejše, projektni vodja pa lahko tudi kasneje natančno spremlja potek izvajanja nalog.

Ker je vse skupaj povsem avtomatizirano, celotno načrtovanje projekta od projektnega vodje ter tudi od preostalih članov, ki orodje uporabljajo, zahteva minimalno vloženega časa in truda. 

2. Podatki so prikazani na pregleden način in v realnem času

Gotovo je usklajevanje članov ekipe eden izmed najbolj zahtevnih delčkov projektnega vodenja. Vsak mora namreč dobiti določeno zadolžitev, pri čemer pa lahko prihaja do nerazumevanj, kar vodi v nadaljnje težave in nesoglasja. Z orodjem za projektno vodenje do takšnih težav skorajda ne more priti, saj lahko vsakdo kadarkoli preveri, kakšno zadolžitev mora opraviti in v kakšnem roku. 

Projektni vodja lahko tako hitro vidi, ali prihaja do zamud, ter tako še dovolj hitro predvidi, kje bo potrebna dodatna pomoč v obliki novih sodelavcev ali dodatnih denarnih sredstev, in za to poskrbi še pravočasno.  

3. Dovoljujejo pravilno razporeditev sredstev

Da bi bil lahko projekt izpeljan uspešno, morajo biti vsa sredstva razporejena pravilno. Nikjer jih ne sme primanjkovati in nikjer ne smejo biti prisotni v presežkih. Tako ne prihaja do konfliktov, ki bi lahko prinesli le nepotrebno zamudo. 

4. Izboljšajo komunikacijo in sodelovanje med člani ekipe

Še ena izmed prednosti je tudi boljša komunikacija med člani ekipe, ki so zadolženi za projekt, omogočeno pa jim je tudi sodelovanje z naročniki projekta ali zunanjimi partnerji. Takšna orodja namreč omogočajo dodatne prostore za “viharjenje možganov”, deljenje dokumentov in podobno.

Več o delovanju spletnega orodja ComindWare si poglejte v kratkem videoposnetku: 

YouTube

Vir: FinSMEs in SmashingHub

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje