Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

ComScore je pred kratkim objavil statistične podatke o gledanosti video posnetkov na spletu. Presenetljivih sprememb ni moč opaziti, številke pa nam kljub vsemu omogočajo zanimiv vpogled v uporabo spletnih video posnetkov s strani uporabnikov.
Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

Američani radi gledajo spletne video posnetke (slika: visual-blast.com)

Glede na izsledke raziskave je v oktobru več kot 167 milijonov ameriških uporabnikov interneta gledalo video posnetke na spletu. Skupaj so jih pogledali kar 28 milijard. Google je konkurenco zlahka pustil daleč zadaj, saj je serviral neverjetnih 38 odstotkov vseh video posnetkov, ki so si jih Američani ogledali na spletu. Kar 99 odstotkov izmed njih je bilo ogledanih na priljubljeni spletni strani YouTube. 

Dostojno drugo mesto je zasedel Hulu, ki je serviral 856 milijonov video posnetkov, kar znaša 3,1 odstotke tržišča, s tem pa je postavil tudi nov rekord mesečnih ogledov. Na Microsoftovi spletni strani je bilo ogledanih 451 milijonov posnetkov, kar predstavlja 1,6 odstotka tržnega deleža. Tako se je Microsoft uvrstil na tretje mesto.  

Povprečen gledalec je mesečno pogledal 167 posnetkov. Googlove strani so privabile 126 milijonov različnih gledalcev. Sledi Fox Interactive Media s 53 milijoni unikatnih gledalcev, strani podjetja Yahoo pa so jih nase privabile 50 milijonov. Čeprav se Hulu ni uvrstil med najboljšo trojico po številu unikatnih gledalcev, pa je na njegovi spletni strani povprečen uporabnik v mesecu oktobru pogledal 20,1 video posnetkov, kar za podjetje predstavlja nov prekoračen mejnik.

ComScore-ovo poročilo je postreglo še z nekaterimi zanimivostmi. 84,4 odstotkov vseh ameriških uporabnikov spleta je v oktobru video posnetke gledalo na spletu. Šokirali so rezultati, ki so pokazali, da je povprečen gledalec pregledal za kar 10,8 ur video vsebin. Še posebej, če upoštevamo dejstvo, da povprečen video posnetek traja manj kot 4 minute. 


Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje