Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

ComScore je pred kratkim objavil statistične podatke o gledanosti video posnetkov na spletu. Presenetljivih sprememb ni moč opaziti, številke pa nam kljub vsemu omogočajo zanimiv vpogled v uporabo spletnih video posnetkov s strani uporabnikov.
Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

Američani radi gledajo spletne video posnetke (slika: visual-blast.com)

Glede na izsledke raziskave je v oktobru več kot 167 milijonov ameriških uporabnikov interneta gledalo video posnetke na spletu. Skupaj so jih pogledali kar 28 milijard. Google je konkurenco zlahka pustil daleč zadaj, saj je serviral neverjetnih 38 odstotkov vseh video posnetkov, ki so si jih Američani ogledali na spletu. Kar 99 odstotkov izmed njih je bilo ogledanih na priljubljeni spletni strani YouTube. 

Dostojno drugo mesto je zasedel Hulu, ki je serviral 856 milijonov video posnetkov, kar znaša 3,1 odstotke tržišča, s tem pa je postavil tudi nov rekord mesečnih ogledov. Na Microsoftovi spletni strani je bilo ogledanih 451 milijonov posnetkov, kar predstavlja 1,6 odstotka tržnega deleža. Tako se je Microsoft uvrstil na tretje mesto.  

Povprečen gledalec je mesečno pogledal 167 posnetkov. Googlove strani so privabile 126 milijonov različnih gledalcev. Sledi Fox Interactive Media s 53 milijoni unikatnih gledalcev, strani podjetja Yahoo pa so jih nase privabile 50 milijonov. Čeprav se Hulu ni uvrstil med najboljšo trojico po številu unikatnih gledalcev, pa je na njegovi spletni strani povprečen uporabnik v mesecu oktobru pogledal 20,1 video posnetkov, kar za podjetje predstavlja nov prekoračen mejnik.

ComScore-ovo poročilo je postreglo še z nekaterimi zanimivostmi. 84,4 odstotkov vseh ameriških uporabnikov spleta je v oktobru video posnetke gledalo na spletu. Šokirali so rezultati, ki so pokazali, da je povprečen gledalec pregledal za kar 10,8 ur video vsebin. Še posebej, če upoštevamo dejstvo, da povprečen video posnetek traja manj kot 4 minute. 


Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje