Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

ComScore je pred kratkim objavil statistične podatke o gledanosti video posnetkov na spletu. Presenetljivih sprememb ni moč opaziti, številke pa nam kljub vsemu omogočajo zanimiv vpogled v uporabo spletnih video posnetkov s strani uporabnikov.
Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

Američani radi gledajo spletne video posnetke (slika: visual-blast.com)

Glede na izsledke raziskave je v oktobru več kot 167 milijonov ameriških uporabnikov interneta gledalo video posnetke na spletu. Skupaj so jih pogledali kar 28 milijard. Google je konkurenco zlahka pustil daleč zadaj, saj je serviral neverjetnih 38 odstotkov vseh video posnetkov, ki so si jih Američani ogledali na spletu. Kar 99 odstotkov izmed njih je bilo ogledanih na priljubljeni spletni strani YouTube. 

Dostojno drugo mesto je zasedel Hulu, ki je serviral 856 milijonov video posnetkov, kar znaša 3,1 odstotke tržišča, s tem pa je postavil tudi nov rekord mesečnih ogledov. Na Microsoftovi spletni strani je bilo ogledanih 451 milijonov posnetkov, kar predstavlja 1,6 odstotka tržnega deleža. Tako se je Microsoft uvrstil na tretje mesto.  

Povprečen gledalec je mesečno pogledal 167 posnetkov. Googlove strani so privabile 126 milijonov različnih gledalcev. Sledi Fox Interactive Media s 53 milijoni unikatnih gledalcev, strani podjetja Yahoo pa so jih nase privabile 50 milijonov. Čeprav se Hulu ni uvrstil med najboljšo trojico po številu unikatnih gledalcev, pa je na njegovi spletni strani povprečen uporabnik v mesecu oktobru pogledal 20,1 video posnetkov, kar za podjetje predstavlja nov prekoračen mejnik.

ComScore-ovo poročilo je postreglo še z nekaterimi zanimivostmi. 84,4 odstotkov vseh ameriških uporabnikov spleta je v oktobru video posnetke gledalo na spletu. Šokirali so rezultati, ki so pokazali, da je povprečen gledalec pregledal za kar 10,8 ur video vsebin. Še posebej, če upoštevamo dejstvo, da povprečen video posnetek traja manj kot 4 minute. 


Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje