Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

ComScore je pred kratkim objavil statistične podatke o gledanosti video posnetkov na spletu. Presenetljivih sprememb ni moč opaziti, številke pa nam kljub vsemu omogočajo zanimiv vpogled v uporabo spletnih video posnetkov s strani uporabnikov.
Video posnetki na spletu še posebej priljubljeni

Američani radi gledajo spletne video posnetke (slika: visual-blast.com)

Glede na izsledke raziskave je v oktobru več kot 167 milijonov ameriških uporabnikov interneta gledalo video posnetke na spletu. Skupaj so jih pogledali kar 28 milijard. Google je konkurenco zlahka pustil daleč zadaj, saj je serviral neverjetnih 38 odstotkov vseh video posnetkov, ki so si jih Američani ogledali na spletu. Kar 99 odstotkov izmed njih je bilo ogledanih na priljubljeni spletni strani YouTube. 

Dostojno drugo mesto je zasedel Hulu, ki je serviral 856 milijonov video posnetkov, kar znaša 3,1 odstotke tržišča, s tem pa je postavil tudi nov rekord mesečnih ogledov. Na Microsoftovi spletni strani je bilo ogledanih 451 milijonov posnetkov, kar predstavlja 1,6 odstotka tržnega deleža. Tako se je Microsoft uvrstil na tretje mesto.  

Povprečen gledalec je mesečno pogledal 167 posnetkov. Googlove strani so privabile 126 milijonov različnih gledalcev. Sledi Fox Interactive Media s 53 milijoni unikatnih gledalcev, strani podjetja Yahoo pa so jih nase privabile 50 milijonov. Čeprav se Hulu ni uvrstil med najboljšo trojico po številu unikatnih gledalcev, pa je na njegovi spletni strani povprečen uporabnik v mesecu oktobru pogledal 20,1 video posnetkov, kar za podjetje predstavlja nov prekoračen mejnik.

ComScore-ovo poročilo je postreglo še z nekaterimi zanimivostmi. 84,4 odstotkov vseh ameriških uporabnikov spleta je v oktobru video posnetke gledalo na spletu. Šokirali so rezultati, ki so pokazali, da je povprečen gledalec pregledal za kar 10,8 ur video vsebin. Še posebej, če upoštevamo dejstvo, da povprečen video posnetek traja manj kot 4 minute. 


Vir: Cnet News

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje