Video: Revolucionarna tehnologija Microsofta ima potencial spremeniti prihodnost

Avtor — 25.01.2015
Microsoft je na zadnji tiskovni konferenci predstavil najnovejšo generacijo operacijskega sistema Windows, ki ga dopolnjuje revolucionarna tehnologija. Gre za projekt HoloLens, ki bi lahko predstavljal nove smernice za prihodnji tehnološki razvoj.
Video: Revolucionarna tehnologija Microsofta ima potencial spremeniti prihodnost

Video: Revolucionarna tehnologija Microsofta ima potencial spremeniti prihodnost (Vir slike: Microsoft.com)

Očala za spremenjeno realnost HoloLens tako rekoč spreminjajo pogled posameznika na svet.

Naprava, ki je povezana z brezžičnim računalnikom, namreč uporabniku prikazuje tridimenzionalne holograme, s katerimi lahko upravlja kar z rokami in glasom. Zmožna je namreč prepoznavati kretnje in glasovne ukaze uporabnikov, kar jim omogoča dostop do informacij, zabavo ter nove načine komunikacije. 

Pri ustvarjanju najnovejše tehnologije smo si zamislili svet, v katerem je tehnologija bolj osebna in se lahko prilagaja naravnim konceptom komunikacije, učenja in ustvarjanja ljudi. Tako je nastala najnaprednejša holografska platforma, ki deluje preko operacijskega sistema Windows 10. Ima zmožnost spremeniti vaš pogled na svet, so zapisali pri Microsoftu. In obljubili, da bomo lahko sčasoma pozabili na zaslone. Interakcije z računalnikom se bodo namreč s pomočjo tehnologije HoloLens prenesle v svet okoli nas.

Več pa v videoposnetku: 

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje