Video: Richard Branson in Elon Musk o podjetništvu

Pred nekaj dnevi smo lahko prek spleta v živo spremljali pogovor dveh izjemnih podjetnikov in vizionarjev, Elona Muska in Richarda Bransona. V kolikor ste prenos v živo zamudili, vas vabimo k ogledu posnetka prenosa!

Pogovor se je odvijal prek spletne klepetalnice Google Hangouts, moderirala pa ga je Yonca Brunini, ena izmed Googlovih uslužbenk. Podjetnika sta tekom pogovora načela veliko različnih tem, večinoma pa je beseda tekla o njuni poglavitni panogi, s katero sta oba tudi zaslovela – o podjetništvu. Poglejmo si nekaj drobcev iz njunega izredno zanimivega in poučnega pogovora.

Nasvet za mlade podjetnike

Oba podjetnika sta za mlade podjetnike podala po en nasvet, ki je po njunem mnenju ključen za uspešno vodenje startup podjetja. 

Richard Branson, ustanovitelj mnogih uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile, Virgin Australia in drugi, je poudaril, naj posamezniki z realizacijo poslovne ideje, ki bi lahko spremenila življenja mnogih, ne odlašajo, temveč naj se k delu spravijo takoj. 

Elon Musk, izjemen vizionar kanadskih in južnoafriških korenin, ki je svetovno slavo požel z ustanovitvijo podjetij PayPal, Tesla Motors in SpaceX, pa mladim podjetnikom svetuje, da naj bodo pri uresničevanju svojih poslovnih idej izjemno kritični do njihovih morebitnih napak in pomanjkljivosti. Da bi lahko uspeli, morajo izničiti prav vse slabosti poslovne ideje, je še poudaril. 

O neuspehu

Elon Musk je tekom let ugotovil, da se sčasoma prav vsako podjetje sooči s težkimi časi. Velikokrat ti nastopijo že kmalu po sami ustanovitvi podjetja – sprva vse kaže na rožnat začetek, toda po približno pol leta poslovanja se začenjajo kazati prve težave, saj vsako podjetje slej ko prej naleti na težave, na katere ni pripravljeno. 

Ko je Musk ustanovil podjetje SpaceX, se je tudi sam soočal s hudimi težavami: močno jim je primanjkovalo denarnih sredstev, njihov glavni produkt – vesoljska raketa – pa ni in ni hotela delovati. Toda Musk se zaveda, da je bistveno vztrajanje in prilagajanje trenutnim razmeram. Če podjetje preživi prvih nekaj let, je na odlični poti k uspehu!

Z Muskom se je strinjal tudi Branson, ki je tudi sam že doživel kar nekaj padcev in vzponov. Branson je poudaril, naj se podjetniki ne obremenjujejo preveč, če njihovo podjetje propade. Kar 80 odstotkom podjetij namreč ne uspe! Bistveno je, da podjetniki iz slabe izkušnje odnesejo kar največ izkušenj in nato z nabranim znanjem poskusijo znova. In znova. 

Več pa si poglejte v videoposnetku pogovora:

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje