Video: Richard Branson in Elon Musk o podjetništvu

Pred nekaj dnevi smo lahko prek spleta v živo spremljali pogovor dveh izjemnih podjetnikov in vizionarjev, Elona Muska in Richarda Bransona. V kolikor ste prenos v živo zamudili, vas vabimo k ogledu posnetka prenosa!

Pogovor se je odvijal prek spletne klepetalnice Google Hangouts, moderirala pa ga je Yonca Brunini, ena izmed Googlovih uslužbenk. Podjetnika sta tekom pogovora načela veliko različnih tem, večinoma pa je beseda tekla o njuni poglavitni panogi, s katero sta oba tudi zaslovela – o podjetništvu. Poglejmo si nekaj drobcev iz njunega izredno zanimivega in poučnega pogovora.

Nasvet za mlade podjetnike

Oba podjetnika sta za mlade podjetnike podala po en nasvet, ki je po njunem mnenju ključen za uspešno vodenje startup podjetja. 

Richard Branson, ustanovitelj mnogih uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile, Virgin Australia in drugi, je poudaril, naj posamezniki z realizacijo poslovne ideje, ki bi lahko spremenila življenja mnogih, ne odlašajo, temveč naj se k delu spravijo takoj. 

Elon Musk, izjemen vizionar kanadskih in južnoafriških korenin, ki je svetovno slavo požel z ustanovitvijo podjetij PayPal, Tesla Motors in SpaceX, pa mladim podjetnikom svetuje, da naj bodo pri uresničevanju svojih poslovnih idej izjemno kritični do njihovih morebitnih napak in pomanjkljivosti. Da bi lahko uspeli, morajo izničiti prav vse slabosti poslovne ideje, je še poudaril. 

O neuspehu

Elon Musk je tekom let ugotovil, da se sčasoma prav vsako podjetje sooči s težkimi časi. Velikokrat ti nastopijo že kmalu po sami ustanovitvi podjetja – sprva vse kaže na rožnat začetek, toda po približno pol leta poslovanja se začenjajo kazati prve težave, saj vsako podjetje slej ko prej naleti na težave, na katere ni pripravljeno. 

Ko je Musk ustanovil podjetje SpaceX, se je tudi sam soočal s hudimi težavami: močno jim je primanjkovalo denarnih sredstev, njihov glavni produkt – vesoljska raketa – pa ni in ni hotela delovati. Toda Musk se zaveda, da je bistveno vztrajanje in prilagajanje trenutnim razmeram. Če podjetje preživi prvih nekaj let, je na odlični poti k uspehu!

Z Muskom se je strinjal tudi Branson, ki je tudi sam že doživel kar nekaj padcev in vzponov. Branson je poudaril, naj se podjetniki ne obremenjujejo preveč, če njihovo podjetje propade. Kar 80 odstotkom podjetij namreč ne uspe! Bistveno je, da podjetniki iz slabe izkušnje odnesejo kar največ izkušenj in nato z nabranim znanjem poskusijo znova. In znova. 

Več pa si poglejte v videoposnetku pogovora:

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje