Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

V petih sezonah resničnostnega šova Shark Tank so se javnosti predstavili mnogi podjetniki. Nekateri izmed njih so pripravili edinstven in zares izvrsten "pitch" pred investitorji, pojavilo pa se je tudi nekaj takih, ki se na nastop preprosto niso pripravili dovolj dobro.
Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska... A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo! (Vir slike: businessinsider.com)

V Združenih državah Amerike trenutno poteka predvajanje že šeste sezone resničnostnega šova Shark Tank, v katerem se pred strogimi investitorji predstavljajo podjetniki, ki za zagon svoje podjetniške ideje potrebujejo denarna sredstva. Investitorji upajo, da bodo v kopici nastopajočih odkrili nove podjetniške talente, v katere bodo lahko vložili svoj denar.

V prvih petih sezonah se je predstavilo precej dobrih podjetnikov, ki so pridobili denarna sredstva za svoja mlada podjetja, prav tako pa se je predstavilo tudi nekaj takšnih podjetnikov, ki se na nastop niso preveč pripravljali.

Zgodilo se je na primer, da podjetniki niso znali razložiti, zakaj bi kdo sploh želel kupiti njihov produkt, spet drugi pa niso poznali niti osnovnih podatkov o svojem podjetju. Kako naj bi s takšnim nastopom prepričali investitorja, da vanje vloži trdno zaslužen denar?

Poglejmo si nekaj najslabših “pitchev” v resničnostnem šovu Shark Tank po izboru spletne revije Businessinsider.com

Po desetih letih še vedno brez prodaje: Kymera

Inovator Jason Woods je pred investitorje stopil s prototipom surf deske na motorni pogon. Za svoje podjetje je želel pridobiti 250 tisoč dolarjev sredstev v zameno za 20 odstotni delež podjetja. Ko so investitorji ugotovili, da Woods po 10 letih razvoja še vedno ni prodal niti enega primerka svojega produkta, so eden za drugim hitro odstopili od ponudbe.

Poslovni načrt brez poslovnega dela: RoloDoc

Zdravnika Albert Amini in Richard Amini sta investitorjem predstavila svojo idejo o družbenem omrežju za zdravnike in paciente, ki sta ga poimenovala RoloDoc. Za svoje podjetje sta želela pridobiti 50 tisoč dolarjev investicije, v zameno pa sta “sharkom” ponudila 20 odstotni delež.

Toda že kmalu po osnovni predstavitvi so ti ugotovili, da produktu manjka poslovni del, saj podjetnika nikakor nista znala razložiti, kako bosta RoloDoc sploh tržila. Ti so ga zato celo označili za “najslabši pitch na Shark Tank-u”.

Več na povezavi Businessinsider.com >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje