Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

V petih sezonah resničnostnega šova Shark Tank so se javnosti predstavili mnogi podjetniki. Nekateri izmed njih so pripravili edinstven in zares izvrsten "pitch" pred investitorji, pojavilo pa se je tudi nekaj takih, ki se na nastop preprosto niso pripravili dovolj dobro.
Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska... A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo! (Vir slike: businessinsider.com)

V Združenih državah Amerike trenutno poteka predvajanje že šeste sezone resničnostnega šova Shark Tank, v katerem se pred strogimi investitorji predstavljajo podjetniki, ki za zagon svoje podjetniške ideje potrebujejo denarna sredstva. Investitorji upajo, da bodo v kopici nastopajočih odkrili nove podjetniške talente, v katere bodo lahko vložili svoj denar.

V prvih petih sezonah se je predstavilo precej dobrih podjetnikov, ki so pridobili denarna sredstva za svoja mlada podjetja, prav tako pa se je predstavilo tudi nekaj takšnih podjetnikov, ki se na nastop niso preveč pripravljali.

Zgodilo se je na primer, da podjetniki niso znali razložiti, zakaj bi kdo sploh želel kupiti njihov produkt, spet drugi pa niso poznali niti osnovnih podatkov o svojem podjetju. Kako naj bi s takšnim nastopom prepričali investitorja, da vanje vloži trdno zaslužen denar?

Poglejmo si nekaj najslabših “pitchev” v resničnostnem šovu Shark Tank po izboru spletne revije Businessinsider.com

Po desetih letih še vedno brez prodaje: Kymera

Inovator Jason Woods je pred investitorje stopil s prototipom surf deske na motorni pogon. Za svoje podjetje je želel pridobiti 250 tisoč dolarjev sredstev v zameno za 20 odstotni delež podjetja. Ko so investitorji ugotovili, da Woods po 10 letih razvoja še vedno ni prodal niti enega primerka svojega produkta, so eden za drugim hitro odstopili od ponudbe.

Poslovni načrt brez poslovnega dela: RoloDoc

Zdravnika Albert Amini in Richard Amini sta investitorjem predstavila svojo idejo o družbenem omrežju za zdravnike in paciente, ki sta ga poimenovala RoloDoc. Za svoje podjetje sta želela pridobiti 50 tisoč dolarjev investicije, v zameno pa sta “sharkom” ponudila 20 odstotni delež.

Toda že kmalu po osnovni predstavitvi so ti ugotovili, da produktu manjka poslovni del, saj podjetnika nikakor nista znala razložiti, kako bosta RoloDoc sploh tržila. Ti so ga zato celo označili za “najslabši pitch na Shark Tank-u”.

Več na povezavi Businessinsider.com >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje