Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

V petih sezonah resničnostnega šova Shark Tank so se javnosti predstavili mnogi podjetniki. Nekateri izmed njih so pripravili edinstven in zares izvrsten "pitch" pred investitorji, pojavilo pa se je tudi nekaj takih, ki se na nastop preprosto niso pripravili dovolj dobro.
Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska... A le, če se podjetniki nanj pripravijo!

Video: Shark Tank je lahko odlična odskočna deska… A le, če se podjetniki nanj pripravijo! (Vir slike: businessinsider.com)

V Združenih državah Amerike trenutno poteka predvajanje že šeste sezone resničnostnega šova Shark Tank, v katerem se pred strogimi investitorji predstavljajo podjetniki, ki za zagon svoje podjetniške ideje potrebujejo denarna sredstva. Investitorji upajo, da bodo v kopici nastopajočih odkrili nove podjetniške talente, v katere bodo lahko vložili svoj denar.

V prvih petih sezonah se je predstavilo precej dobrih podjetnikov, ki so pridobili denarna sredstva za svoja mlada podjetja, prav tako pa se je predstavilo tudi nekaj takšnih podjetnikov, ki se na nastop niso preveč pripravljali.

Zgodilo se je na primer, da podjetniki niso znali razložiti, zakaj bi kdo sploh želel kupiti njihov produkt, spet drugi pa niso poznali niti osnovnih podatkov o svojem podjetju. Kako naj bi s takšnim nastopom prepričali investitorja, da vanje vloži trdno zaslužen denar?

Poglejmo si nekaj najslabših “pitchev” v resničnostnem šovu Shark Tank po izboru spletne revije Businessinsider.com

Po desetih letih še vedno brez prodaje: Kymera

Inovator Jason Woods je pred investitorje stopil s prototipom surf deske na motorni pogon. Za svoje podjetje je želel pridobiti 250 tisoč dolarjev sredstev v zameno za 20 odstotni delež podjetja. Ko so investitorji ugotovili, da Woods po 10 letih razvoja še vedno ni prodal niti enega primerka svojega produkta, so eden za drugim hitro odstopili od ponudbe.

Poslovni načrt brez poslovnega dela: RoloDoc

Zdravnika Albert Amini in Richard Amini sta investitorjem predstavila svojo idejo o družbenem omrežju za zdravnike in paciente, ki sta ga poimenovala RoloDoc. Za svoje podjetje sta želela pridobiti 50 tisoč dolarjev investicije, v zameno pa sta “sharkom” ponudila 20 odstotni delež.

Toda že kmalu po osnovni predstavitvi so ti ugotovili, da produktu manjka poslovni del, saj podjetnika nikakor nista znala razložiti, kako bosta RoloDoc sploh tržila. Ti so ga zato celo označili za “najslabši pitch na Shark Tank-u”.

Več na povezavi Businessinsider.com >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje