Video: Vitko podjetništvo je vse bolj priljubljeno

Knjižna uspešnica The Lean Startup avtorja Erica Riesa med mnogimi podjetniki velja za pravo pravcato biblijo. Dandanes je zato skorajda nemogoče priti na kakršno koli podjetniško druženje, brez da bi pogovor nanesel tudi na tematiko vitkega podjetništva.
Video: Vitko podjetništvo je vse bolj priljubljeno

Video: Vitko podjetništvo je vse bolj priljubljeno (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Princip vitkega podjetništva temelji na treh glavnih iztočnicah: hitremu vstopu na tržišče, neprestanemu preverjanju učinkovitosti poslovnega modela ter vzdrževanju čim nižjih stroškov.

Nastal je kot direkten odziv na princip hitre rasti, ki se v svojem bistvu osredotoča le na rast, ne pa toliko na profitabilnost, saj se je ta v preteklosti že večkrat izkazal na neupešnega. Vitko podjetništvo se namreč raje kot na rast osredotoča na profit, kar zagotavlja dolgoročno uspešnost in obstoj podjetja.

Spoznajte vitko podjetništvo na MP šoli in razvitje svojo idejo!

Sama metoda vitkega podjetništva se lahko aplicira na tako rekoč katerokoli podjetje. Kljub temu pa so ljudje pri njenem izvajanju že naleteli na nekaj napak. Več o tem lahko izveste v spodnjem pogovoru znanega investitorja in podjetnika Marca Andreessena ter samega ustanovitelja metode vitkega podjetništva Erica Riesa.

YouTube

Ljudje, ki so izjemno uspešni tako na zasebnem kot tudi poslovnem področju, imajo nekoliko specifičen pogled na svet. Na probleme, ki se pojavijo na njihovi poti, namreč vedno gledajo iz pozitivnega vidika, ne glede na to, da se včasih situacija zdi brezizhodna >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje