Video: Za dobre poslovne odločitve si morate vzeti čas

Priznana ekonomistka Noreena Hertz se je v intervjuju z urednico spletnega portala Inc.com dotaknila zanimive teme, ki je pomembna predvsem za tiste podjetnike, ki vodijo svoj posel. Gre za tematiko sprejemanja pravih poslovnih odločitev, od katerih je odvisno preživetje prav vsakega podjetja.
Video: Za dobre poslovne odločitve si morate vzeti čas

Video: Za dobre poslovne odločitve si morate vzeti čas (Vir slike: Freeimages.com)

Ekonomistka Hertz je v svoji karieri pomagala že kar nekaj izvršnim direktorjem in predsednikom podjetij, da so se naučili sprejemati pravilne poslovne odločitve in tako pomagati svojim podjetjem do uspeha.

Na področju poslovnega in osebnega odločanja ima Hertzova namreč precej izkušenj, saj je pred leti, ko se je soočala s hudo boleznijo, ugotovila, da je v svojem življenju prevečkrat storila napačen korak. Odločila se je, da se o omenjeni tematiki dobro pouči, saj ni želela ponavljati napak iz preteklosti.

V intervjuju za spletni portal Inc.com je sedaj predstavila nekaj nasvetov za podjetnike, saj je prepričana, da lahko vsakdo postane bolj zdrav, bogat in srečen. Vzeti si mora le čas za razmislek, preden sprejme naslednjo odločitev!

Hertzova se seveda zaveda dejstva, da smo dandanes vsi obkroženi z distrakcijami in številnimi novimi informacijami, ki nas časovno močno obremenjujejo, toda pravi, da lahko kljub temu poiščemo potreben čas in odločitev ne več sprejemamo v zelo kratkem času. Morda bomo sprva težko našli 30 minut v dnevu, ki bi jih lahko namenili razmišljanju, toda če želimo podjetje zgraditi na trdnih temeljih, bo to nujno potrebno.

Več pa v videoposnetku: 

YouTube

Oznake: , , ,