Video: Začetek kampanje za slikanico Pomahajmo v svet

Slikanica Pomahajmo v svet je nastala na pobudo ustvarjalcev mednarodnega projekta »Pomahajmo v svet« / »Say Hello to the World«, ki temelji na povezovanju otrok v vzgojno-izobraževalnih ustanovah po vsem svetu.
Video: Začetek kampanje za slikanico Pomahajmo v svet

Začetek kampanje za Slikanico Pomahajmo v svet (Vir slike: sayhellototheworld.eu)

Eden izmed glavnih ciljev projekta je rahljanje stereotipov in predsodkov, učenje tujega jezika ter prvo in varno učenje informacijske tehnologije. Avtorji projekta želijo otroke popeljati v svet in jim pokazati lepote »drugačnosti«, na tak način pa graditi mostove prijateljstva po vsem svetu ter skrbeti za večjo prepoznavnost Slovenije.

Enia, mala deklica z velikim srcem, nas popelje na pot, ki se začne pri njej sami, nato pa se preko prijateljev njeno srce »razširi« na ves svet. Avtor slikanice je Boštjan Slakonja, krasijo pa jo čudovite ilustracije Alenke Kramer.

Slikanica je posebna, saj je »napisana« brez besed, kar na svetovnem trgu predstavlja pravo novost. Primerna pa je za otroke od 9 meseca dalje. Stavke so zamenjali simboli (piktogrami), ki otroka usmerjajo k določenem cilju, hkrati pa mu puščajo svobodo pri izbiri besed. Bralec je lahko vsak, ne glede na njegovo znanje branja ali na jezik, s katerim se sporazumeva. Slikanici je dodan tudi slovar simbolov v štirinajstih svetovnih jezikih, ki pa so zgolj pomoč in vodilo, ne pa zacementirano pravilo.

Slikanica Pomahajmo v svet bo izšla v spomladanskih mesecih tega leta. Vsi ustvarjalci mednarodnega projekta delujejo izključno prostovoljno in veseli bodo prednaročil za slikanico, ki bo zbližala otroke po vsem svetu.

YouTube

Preberite tudi MP intervju: Kaja Kink – Say Hello to the World >>

Prednaročila sprejemajo na spletni strani. Po prejetih 200 prednaročilih bodo slikanice dali v tisk in jih poslali na vaš naslov.

Ker Enia uči, »da srcu godi, ko se širi«, so se odločili, da bodo od vsake prodane slikanice preko njihove spletne strani darovali 2 evra za šolnino otrokom iz vrtca MO-BETA iz Gambije preko društva Za otroke sveta. Na tak način bodo otrokom iz revnih družin pomagali zagotoviti stabilno in varno otroštvo ter kvalitetno izobraževanje.

Vir: Pomahajmo v svet

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje