Video: Zakaj nekateri startupi uspejo, drugi pa propadejo?

Bill Gross, ki je svetovni javnosti znan predvsem kot odličen investitor, ima poleg tega za seboj tudi uspešno podjetniško kariero, v kateri je ustanovil več startupov. Nekateri izmed njih so propadli, drugi pa so dosegli izjemen uspeh.
Video: Zakaj nekateri startupi uspejo, drugi pa propadejo?

Video: Zakaj nekateri startupi uspejo, drugi pa propadejo? (Vir slike: YouTube)

Bill Gross se je kar nekaj časa ukvarjal z vprašanjem, zakaj so nekateri startupi, ki jih je ustanovil v svoji podjetniški karieri, bolj uspešni kot drugi. Prav zato je zbral kopico informacij o več sto različnih startupih, tako njegovih kot tudi lastnih, jih analiziral in nato določil pet glavnih dejavnikov, ki so najbolj vplivali na uspeh oziroma neuspeh posameznega startupa. 

Ugotovil je, da eden izmed dejavnikov še posebej izstopa. Na TED konferenci, kjer je letos nastopil kot predavatelj, je razkril, kateri je ta dejavnik, ki je presenetil celo njega samega.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje