Video: Zmagajo ideje, ki se širijo

Uspešni podjetnik in marketinški mojster Seth Godin je na prireditvi Greater Baltimore Technology Council leta 2006 bistvo dobre prodaje povzel v stavku: "Zmagajo ideje, ki se širijo." Kot je pojasnil, je vlaganje v marketing izredno pomembno, saj posredno vpliva na povečanje profita podjetja.
Pozabite na cilje, raje se osredotočite na proces

Pozabite na cilje, raje se osredotočite na proces. (Vir slike: sxc.hu)

Seth Godin je svoj nastop na prireditvi Greater Baltimore Technology Council začel z zgodbo o izumitelju Ottu Rohwedderju, ki je leta 1913 izumil napravo za rezanje kruha. Kot je Rohwedder ugotovil že kmalu zatem, v tistih časih ni bilo veliko povpraševanja po narezanem kruhu.

To se je spremenilo šele 17 let kasneje, ko je priložnost v njegovem izumu zaznalo podjetje Taggart Baking in vse sile uprlo v marketing nove blagovne znamke, imenovane Wonder Bread. Ljudem so pojasnili prednosti narezanega kruha in tako rekoč ustvarili nov trg, ki do tedaj še ni obstajal.

Preverite tudi video: Skrivnost do uspeha je močan karakter

Marketing je pomemben element, ki lahko bistveno pripomore k uspehu podjetja, zato je pomembno, da tega področja ne zanemarjate. Z nakupom oglasov lahko tako rekoč kupite pozornost gledalcev, posledično pa se poveča distribucija in prodaja vašega produkta, kar vpliva na večji profit. Krog je sklenjen, če ponovno vložite v nakup oglasnega prostora.

Več pa v videu:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje