Vincente Fernandez: Ustanovil sem startup s svojo mamo

Ko je Vincente Fernandez nekega dne prejel klic svoje matere, z idejo da bi skupaj ustanovila startup, si je mislil da je nora. Ko ga je po večkratnih poskusih le prepričala, sta ustanovila spletni športni časopis, za katerega sta kasneje prejela milijon dolarjev angelskega kapitala.
Vincente Fernandez: Ustanovil sem startup s svojo mamo

Vincente Fernandez: Ustanovil sem startup s svojo mamo (Vir: stockimages, FreeDigitalPhotos.net 2)

Sodelovanje matere in sina pri ustanovitvi in vodenju časopisa SportManias, ki je namenjen najbolj zvestim navijačem športnih ekip, še danes preseneča njune investitorje in partnerje. A ravno zaupanje med materjo in sinom predstavlja konkurenčno prednost v svetu startup podjetij. “Nikomur ne bi bolj zaupal predstavitve spletnega časopisa SportManias pred najbolj uglednimi investitorji, kot svoji materi,” pravi Ferndandez.

Preden sta se podala na skupno podjetniško pot, sta 18 let gradila odnos kot mati in sin. Velika prednost takšne družinske vezi je odkrita komunikacija in timsko delo. Vsako kritiko sprejemata kot dobronamerno in ne kot osebni napad. Prav tako si delita odgovornost do družine, namesto da bi tekmovala, kdo bi pridobil večjo moč in boljši položaj.

Ko odnosi med soustanovitelji razpadajo, prijatelji postanejo tekmeci, medsebojno rivalstvo pa podjetje vodi v propad. Odnos med materjo in sinom ne more razpasti. Najina kri je ista in tega se ne da izbrisati,” pravi Fernandez.

Takšno sodelovanje pri vodenju posla ljudem zgleda neobičajno, zaradi naučenih predstav o tem, kakšen mora biti odnos med materjo in sinom. Prav tako je posledica mišljenja, da bi morali ločevati poslovno in zasebno življenje. A v resnici to ni mogoče. Če strada vaš posel, bo stradalo tudi vaše zasebno življenje.

Kdo bi moral biti vaš soustanovitelj?

Fernandez ne trdi, da bi morali vsi sinovi ustanoviti podjetje s svojo materjo. Kar želi povedati je, da izbira soustanovitelja ne bi smela biti omejena s predsodki. Glavno je, da najdete nekoga, s katerim se boste dopolnjevali in imeli medsebojno spoštovanje, tudi če je to vaša mati, oče, brat ali sestra, sosed, zobozdravnik, cvetličar ali nekdo, ki se je včeraj zaletel v vaš avto. Znebite se vseh pomislekov o tem, kdo bi moral biti vaš soustanovitelj.

Vir: thenextweb.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje