Vincente Fernandez: Ustanovil sem startup s svojo mamo

Ko je Vincente Fernandez nekega dne prejel klic svoje matere, z idejo da bi skupaj ustanovila startup, si je mislil da je nora. Ko ga je po večkratnih poskusih le prepričala, sta ustanovila spletni športni časopis, za katerega sta kasneje prejela milijon dolarjev angelskega kapitala.
Vincente Fernandez: Ustanovil sem startup s svojo mamo

Vincente Fernandez: Ustanovil sem startup s svojo mamo (Vir: stockimages, FreeDigitalPhotos.net 2)

Sodelovanje matere in sina pri ustanovitvi in vodenju časopisa SportManias, ki je namenjen najbolj zvestim navijačem športnih ekip, še danes preseneča njune investitorje in partnerje. A ravno zaupanje med materjo in sinom predstavlja konkurenčno prednost v svetu startup podjetij. “Nikomur ne bi bolj zaupal predstavitve spletnega časopisa SportManias pred najbolj uglednimi investitorji, kot svoji materi,” pravi Ferndandez.

Preden sta se podala na skupno podjetniško pot, sta 18 let gradila odnos kot mati in sin. Velika prednost takšne družinske vezi je odkrita komunikacija in timsko delo. Vsako kritiko sprejemata kot dobronamerno in ne kot osebni napad. Prav tako si delita odgovornost do družine, namesto da bi tekmovala, kdo bi pridobil večjo moč in boljši položaj.

Ko odnosi med soustanovitelji razpadajo, prijatelji postanejo tekmeci, medsebojno rivalstvo pa podjetje vodi v propad. Odnos med materjo in sinom ne more razpasti. Najina kri je ista in tega se ne da izbrisati,” pravi Fernandez.

Takšno sodelovanje pri vodenju posla ljudem zgleda neobičajno, zaradi naučenih predstav o tem, kakšen mora biti odnos med materjo in sinom. Prav tako je posledica mišljenja, da bi morali ločevati poslovno in zasebno življenje. A v resnici to ni mogoče. Če strada vaš posel, bo stradalo tudi vaše zasebno življenje.

Kdo bi moral biti vaš soustanovitelj?

Fernandez ne trdi, da bi morali vsi sinovi ustanoviti podjetje s svojo materjo. Kar želi povedati je, da izbira soustanovitelja ne bi smela biti omejena s predsodki. Glavno je, da najdete nekoga, s katerim se boste dopolnjevali in imeli medsebojno spoštovanje, tudi če je to vaša mati, oče, brat ali sestra, sosed, zobozdravnik, cvetličar ali nekdo, ki se je včeraj zaletel v vaš avto. Znebite se vseh pomislekov o tem, kdo bi moral biti vaš soustanovitelj.

Vir: thenextweb.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje