Virtualni zmenki

Avtor — 25.09.2008
Spletna stran Webkare na Japonskem postaja pravi hit. Namenjena je dekletom, ponuja pa jim virtualne zmenke s štirimi animiranimi liki.
Virtualni zmenki

Podobne simulacije so na Japonskem že dolgo popularne.

Spletna stran Webkare je z obratovanjem začela 10. septembra in že v prvih petih dneh doživela izjemen uspeh, saj je privabila kar 10.000 različnih uporabnikov in 3,5 milijona ogledov.

Igra je namenjena dekletom, ki si po registraciji izberejo enega izmed štirih animiranih fantov, nato pa poskušajo s pogovori osvojiti njegovo srce. Dogajanje je postavljeno v srednjo šolo, kjer se uporabnica srečuje tudi z drugimi igralkami. Le prek komunikacije z njimi lahko napredujejo do naslednje stopnje, to pa je korak bližje k zmagi – osvojitvi izbranega “fanta”.

Komunikacija je precej omejena, saj uporabnice z izbrancem ne morejo zares komunicirati. Dialogi so namreč že vnaprej določeni. LinkThink, spletna stran, ki je ustvarila Webkare, je glede igre zelo skrivnostna in uporabnicam ne daje napotkov, ki bi jim pomagali pri napredovanju v igri.

Registracija in uporaba je zaenkrat še brezplačna, a najverjetneje bodo ustvarjalci slej ko prej našli način za dodaten zaslužek, kot je na primer zaračunavanje za osnovne potrebščine. Pojavila so se tudi ugibanja o izidu verzije za moške uporabnike.

Vir: Tech Crunch