Virusi tudi na iPodu?

Iz laboratorijev Kaspersky, kjer izdelujejo antivirusne programe, so sporočili, da so ustvarili virus, ki lahko napade tudi predvajalnike glasbe iPod.
Virusi tudi na iPodu?

Kaspersky širi viruse?

Virus je sicer zaenkrat sicer še nenevaren, saj ga hranijo v Kasperskyjevih laboratorijih. Razlog za njegov nastanek je precej banalen: njegovi stvaritelji pravijo, da so ga ustvarili zato, da bi opozorili, da v prihodnosti obstaja potencialna nevarnost razvoja tovrstnega virusa.

Prizadene le tiste iPode, ki so prvotno nameščeni Applov opreracijski sistem nadomestili z Linuxom. Poimenovan je ‘Podloso’ in se ne prenaša aktivno, pač pa je prenos možen le z neposrednim prenosom le tega v obliki trojanca na iPod.

Oglasili so se že prvi kritiki. Pred tremi leti je F-Secure namreč podobno prvi izdelal virus, ki se je lahko širil na mobilne telefone s pomočjo tehnologije bluetooth. V kratkem so nekateri zlovešči posamezniki sledili trendu in izdelali viruse, ki so bili dejansko škodljivi.

Očitno izdelovalci antivirusnih programov kar sami poskrbijo za svoj posel.

Vir: Silicon Republic

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje