Virusi tudi na iPodu?

Iz laboratorijev Kaspersky, kjer izdelujejo antivirusne programe, so sporočili, da so ustvarili virus, ki lahko napade tudi predvajalnike glasbe iPod.
Virusi tudi na iPodu?

Kaspersky širi viruse?

Virus je sicer zaenkrat sicer še nenevaren, saj ga hranijo v Kasperskyjevih laboratorijih. Razlog za njegov nastanek je precej banalen: njegovi stvaritelji pravijo, da so ga ustvarili zato, da bi opozorili, da v prihodnosti obstaja potencialna nevarnost razvoja tovrstnega virusa.

Prizadene le tiste iPode, ki so prvotno nameščeni Applov opreracijski sistem nadomestili z Linuxom. Poimenovan je ‘Podloso’ in se ne prenaša aktivno, pač pa je prenos možen le z neposrednim prenosom le tega v obliki trojanca na iPod.

Oglasili so se že prvi kritiki. Pred tremi leti je F-Secure namreč podobno prvi izdelal virus, ki se je lahko širil na mobilne telefone s pomočjo tehnologije bluetooth. V kratkem so nekateri zlovešči posamezniki sledili trendu in izdelali viruse, ki so bili dejansko škodljivi.

Očitno izdelovalci antivirusnih programov kar sami poskrbijo za svoj posel.

Vir: Silicon Republic

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje