Virusi tudi na iPodu?

Iz laboratorijev Kaspersky, kjer izdelujejo antivirusne programe, so sporočili, da so ustvarili virus, ki lahko napade tudi predvajalnike glasbe iPod.
Virusi tudi na iPodu?

Kaspersky širi viruse?

Virus je sicer zaenkrat sicer še nenevaren, saj ga hranijo v Kasperskyjevih laboratorijih. Razlog za njegov nastanek je precej banalen: njegovi stvaritelji pravijo, da so ga ustvarili zato, da bi opozorili, da v prihodnosti obstaja potencialna nevarnost razvoja tovrstnega virusa.

Prizadene le tiste iPode, ki so prvotno nameščeni Applov opreracijski sistem nadomestili z Linuxom. Poimenovan je ‘Podloso’ in se ne prenaša aktivno, pač pa je prenos možen le z neposrednim prenosom le tega v obliki trojanca na iPod.

Oglasili so se že prvi kritiki. Pred tremi leti je F-Secure namreč podobno prvi izdelal virus, ki se je lahko širil na mobilne telefone s pomočjo tehnologije bluetooth. V kratkem so nekateri zlovešči posamezniki sledili trendu in izdelali viruse, ki so bili dejansko škodljivi.

Očitno izdelovalci antivirusnih programov kar sami poskrbijo za svoj posel.

Vir: Silicon Republic

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje