Visionect inovativni dlančnik eMeni predstavil trgu

Leta 2007 ustanovljeno visokotehnološko podjetje Visionect d.o.o. se ukvarja z razvojem inovativnega sistema dlančnikov za poslovna okolja. Trgu so predstavili univerzalni interaktivni dlančnik, ki brez polnjenja deluje do 9 mesecev in ga lahko celo operemo v pralnem stroju.
Visionect inovativni dlančnik eMeni predstavil trgu

Visionect inovativni dlančnik eMeni predstavil trgu

Prvi hoteli in gostinski lokali v Ljubljani in na Obali bodo v kratkem začeli uporabljati inovativno rešitev podjetja Visionect in gostom na ta način pričeli omogočati naročanje hrane, pijače in drugih storitev prek naprave eMeni, prvega dlančnika na svetu, ki je povsem brez gumbov.

Dlančnik je namenjen poslovnim okoljem, njegova posebnost pa je, da vse informacije, ki jih prikazuje, pobira iz okolja, kjer se nahaja. Lahko ga uporabljamo v knjigarnah in knjižnicah kot elektronske bralnike knjig, v hotelih kot interaktivne osebne pomočnike, v restavracijah kot nadomestek klasičnim tiskanim oblikam menijev, v bolnišnicah kot bolniške table itd.

Veliko zanimanja za omenjeni dlančnik so že med njegovim razvojem izrazila podjetja v hotelirski panogi. Tem so se kmalu pridružila podjetja s področja gostinstva, podjetje Visionect pa si prizadeva vstopiti še v druge panoge, kot sta medicina in bančništvo.

Stekli so že pogovori, da bi eMeni uporabljali tudi v casinojih, knjižnicah in muzejih, prav tako pa bi bil primeren za turiste, saj bi jim olajšal spoznavanje mestnih znamenitosti in hkrati opravljal tudi vlogo GPS navigatorja. Visionect se bo z dlančnikom v 2. polovici leta preizkusil tudi na ameriškem trgu.

Visionect prejemnik številnih nagrad

Dlančnik eMeni je Visionect popeljal med 23 finalistov prestižnega tekmovanja Seedcamp 2010, kjer je konkurenco sestavljalo več kot 600 podjetij iz vsega sveta. Podjetje je bilo na dogodku Seedcamp Week v Londonu deležno intenzivnega mentorstva nekaterih najbolj uglednih svetovnih investitorjev in podjetnikov. Visionect je zmagal tudi na enodnevnem dogodku Mini Seedcamp Zagreb.

Poleg Seedcampa je bilo podjetje lani izbrano tudi med 20 finalistov dogodka Mobile Premier Awards, ki je največje tekmovanje na področju mobilnih tehnologij, na katerega se je prav tako prijavilo več kot 600 podjetij iz celega sveta. Visionect je bil poleg tega izbran med najbolj obetavna mlada podjetja na Intelovem tekmovanju Intel Challenge 2010 in se uvrstil med polfinaliste.

Podjetje se je leta 2009 umestilo med zmagovalce projekta Brezmejnik in dobilo priložnost obiskati Silicijevo dolino, kjer je potencialnim investitorjem uspešno predstavilo svoje produkte in ideje. Matej Zalar, direktor podjetja, je dejal, da je bil ta obisk zelo pomemben del faze iskanje zunanjega investitorja in širjenja podjetja na tuje trge, prav tako pa so dobili priložnost ugotoviti, kako se primerjati z najboljšimi tehnološkimi startup podjetji na svetu.

Viri: Dnevnik.si, Lui.si, Seedcamp.com, Visionect.si.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje