Visokotehnološka slovenska podjetja so se predstavila investitorjem v Silicijevi dolini

V okviru dogodka »Hi-Tech Slovenia in Silicon Valley« se je predstavilo pet slovenskih visokotehnoloških podjetji. Podjetja so bila za preboj v Silicijevo dolino izbrana v okviru projekta BoundBreaker.
Visokotehnološka slovenska podjetja so se predstavila investitorjem v Silicijevi dolini

Kar 5 slovenskih podjetij se je predstavilo investitorjem v Silicijevi dolini (vir: http://brezmejnik.simgularis.com/)

Za mlada slovenska visokotehnološka podjetja je 14. oktobra v San Franciscu potekal dolgo pričakovani dogodek predstavitve pred investitorji.

V Opinno centru v San Franciscu so se predstavila izbrana slovenska podjetja. Zavod Hekovnik je v okviru projekta BoundBreaker poskrbel za izbor podjetij, njihovo izobraževanje, poglobitev poslovnih modelov, organizacijo dogodkov, bivanje, itd. Dogodka so se poleg investitorjev Saad Khan, Jim Chu, Jamien McCullum, Yasi Baiana, Kevin Braithwaite, in družb tveganega kapitala udeležili tudi Slovenci, ki živijo in delujejo v Silicijevi dolini in slovenski študenti iz Univerze Stanford.

Cilj dogodka, je bil predstavitev podjetniških ekip investitorjem in strateškim partnerjem z namenom pridobitve investicij in povezovanja z globalnim trgom. Slovenska podjetja, ki bodo v Silicijevi dolini preživela mesec dni, kjer se bodo predstavila investitorjem so:

  • Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),
  • Preona (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),
  • Elaphe (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),
  • Visionect (član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja) ter
  • Flowr (član Tovarne podjemov).

 

Slovenski forum je v Silicijevi dolini v sodelovanju z Opinno centrom organiziral Zavod Hekovnik (v okviru projekta BoundBreaker) v sodelovanju in ob finančni podpori Slovenskega podjetniškega sklada, ki je sofinanciral organizacijo dogodka in tako omogočil, slovenskim podjetjem s potencialom hitre rasti, sodelovanje in povezovanje z globalnim trgom in Silicijevo dolino.

Zavod Hekovnik

Zavod Hekovnik sta ustanovila Tehnološki park Ljubljana in Simgularis (redni član Tehnološkega parka Ljubljana).

Hekovnik TP/1 je kreativno okolje, kjer se srečujejo in ustvarjajo ljudje, ki jih zanimajo nove visoke tehnologije. Zamišljen je kot delovni prostor, kjer so vsi enaki in svobodni, da počnejo in ustvarjajo, kar si želijo. Koncept takega okolja je v svetu bolje poznan pod izrazom »hackerspace«, ki deluje na principu odprte skupnosti, kjer vsak posameznik začne ali se vključi na projekt iz katerega lahko kasneje nastane tudi podjetje.

BoudBreaker je projekt povezovanja Slovenskih visokotehnoloških start-up podjetij z globalnim trgom preko Silicijeve doline. Osredotočen je na mlada hitro rastoča podjetja, ki za svoje delovanje in rast potrebujejo investitorje in/ali strateške partnerje. Projekt v prvi fazi izobražuje in pripravlja izbrane ekipe. V drugi fazi pa omogoči obisk Silicijeve doline kjer se preko dogodkov in individualnih sestankov povezujejo z investitorji in strateškimi partnerji.

Projekt podpirajo partnerji: Simgularis, Tehnološki park Ljubljana, Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko, RSG Kapital, VentureLab in Tehnološka Agencija Slovenije. Letošnji obisk Silicijeve doline pa je finančno podprl Slovenski podjetniški sklad.

 

Vir: Tomaž Frelih, Direktor Zavoda Hekovnik

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje