Visokotehnološka slovenska podjetja so se predstavila investitorjem v Silicijevi dolini

V okviru dogodka »Hi-Tech Slovenia in Silicon Valley« se je predstavilo pet slovenskih visokotehnoloških podjetji. Podjetja so bila za preboj v Silicijevo dolino izbrana v okviru projekta BoundBreaker.
Visokotehnološka slovenska podjetja so se predstavila investitorjem v Silicijevi dolini

Kar 5 slovenskih podjetij se je predstavilo investitorjem v Silicijevi dolini (vir: http://brezmejnik.simgularis.com/)

Za mlada slovenska visokotehnološka podjetja je 14. oktobra v San Franciscu potekal dolgo pričakovani dogodek predstavitve pred investitorji.

V Opinno centru v San Franciscu so se predstavila izbrana slovenska podjetja. Zavod Hekovnik je v okviru projekta BoundBreaker poskrbel za izbor podjetij, njihovo izobraževanje, poglobitev poslovnih modelov, organizacijo dogodkov, bivanje, itd. Dogodka so se poleg investitorjev Saad Khan, Jim Chu, Jamien McCullum, Yasi Baiana, Kevin Braithwaite, in družb tveganega kapitala udeležili tudi Slovenci, ki živijo in delujejo v Silicijevi dolini in slovenski študenti iz Univerze Stanford.

Cilj dogodka, je bil predstavitev podjetniških ekip investitorjem in strateškim partnerjem z namenom pridobitve investicij in povezovanja z globalnim trgom. Slovenska podjetja, ki bodo v Silicijevi dolini preživela mesec dni, kjer se bodo predstavila investitorjem so:

  • Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),
  • Preona (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),
  • Elaphe (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),
  • Visionect (član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja) ter
  • Flowr (član Tovarne podjemov).

 

Slovenski forum je v Silicijevi dolini v sodelovanju z Opinno centrom organiziral Zavod Hekovnik (v okviru projekta BoundBreaker) v sodelovanju in ob finančni podpori Slovenskega podjetniškega sklada, ki je sofinanciral organizacijo dogodka in tako omogočil, slovenskim podjetjem s potencialom hitre rasti, sodelovanje in povezovanje z globalnim trgom in Silicijevo dolino.

Zavod Hekovnik

Zavod Hekovnik sta ustanovila Tehnološki park Ljubljana in Simgularis (redni član Tehnološkega parka Ljubljana).

Hekovnik TP/1 je kreativno okolje, kjer se srečujejo in ustvarjajo ljudje, ki jih zanimajo nove visoke tehnologije. Zamišljen je kot delovni prostor, kjer so vsi enaki in svobodni, da počnejo in ustvarjajo, kar si želijo. Koncept takega okolja je v svetu bolje poznan pod izrazom »hackerspace«, ki deluje na principu odprte skupnosti, kjer vsak posameznik začne ali se vključi na projekt iz katerega lahko kasneje nastane tudi podjetje.

BoudBreaker je projekt povezovanja Slovenskih visokotehnoloških start-up podjetij z globalnim trgom preko Silicijeve doline. Osredotočen je na mlada hitro rastoča podjetja, ki za svoje delovanje in rast potrebujejo investitorje in/ali strateške partnerje. Projekt v prvi fazi izobražuje in pripravlja izbrane ekipe. V drugi fazi pa omogoči obisk Silicijeve doline kjer se preko dogodkov in individualnih sestankov povezujejo z investitorji in strateškimi partnerji.

Projekt podpirajo partnerji: Simgularis, Tehnološki park Ljubljana, Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko, RSG Kapital, VentureLab in Tehnološka Agencija Slovenije. Letošnji obisk Silicijeve doline pa je finančno podprl Slovenski podjetniški sklad.

 

Vir: Tomaž Frelih, Direktor Zavoda Hekovnik

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje