Vista naj bi se odlično prodajala

Avtor Jure Forstnerič — 27.04.2007
Komentiraj!
Prodaja operacijskega sistema Windows Vista je pripomogla k 65 odstotnem dvigu profita Microsofta v zadnjem četrtletju. Pri podjetju pravijo, da so do enaintridesetega marca letos naredili 4,93 milijarde ameriških dolarjev profita, kar je skoraj dve milijarde več kot lani (dobiček lani je bil 2,98 $).
Vista naj bi se odlično prodajala

Windows vista je sicer soliden izdelek, a v kratkem še ne bo izkoreninil starejših okenskih sistemov.

Naj spomnimo, da je Vista za navadne uporabnike prišla na police konec januarja, par mesecev kasneje kot za podjetja. K prodaji naj bi veliko pripomogli kuponi za popuste, ki jih je programski velikan razdelil okoli božiča. Izid nove različice priljubljene pisarniške zbirke, Office 2007, je tudi sovpadal z relativno poznim izidom Viste. Poslovni rezultati v naslednjih parih letih naj bi bili povezani predvsem s tema dvema produktoma. Na koncu leta pravijo, da se bodo zaslužki gibali med $1,68 in $1,72 na delnico.

Vista se bo vsekakor tudi naprej dobro prodajala, saj bodo imeli uporabniki vse manj možnosti pri izbiri med njo in XPji. Nekateri pa vseeno navijamo za računalnike z vnaprej naloženim Linuxom, o čimer naj bi razmišljal ameriški izdelovalec Dell.


Vir: BBC News

Prijavi se na e-novice!