Vivendi + Activision = velika konkurenca EA

Vivendi, ki se ukvarja z razvojem in prodajo iger je napovedal nakup sestrskega podjetja Activision.
Vivendi + Activision = velika konkurenca EA

Vivendi ogroža EA.

Vivendi se ukvarja predvsem z razvojem in prodajo iger, ki se igrajo prek spleta, pod njihovim okriljem deluje podjetje Blizzard Entertainment, ki je zaslužno za razvoj neverjetno uspešne sage Warcraft.

Activision se posveča predvsem razvoju iger za igralne konzole, kot sta PS3 in Xbox. Pod njihovim okriljem so izšle uspešnice Tony Hawk professional skater, Call of Duty in druge.

Novo podjetje se bo imenovalo Activision Blizzard. Nakup je posledica manjše rasti  prodaje sicer največjega igralca na trgu iger – Electronic Arts. Ta je v zadnjih štirih letih zabeležil trikrat manjšo rast prodaje kot Activision in Vivendi je v tem videl veliko priložnost. Kljub temu so zaslužki EA v absolutnem smislu še vedno precej višji.

Z združitvijo bo gigant Activision Blizzard morda prinesel zamenjavo na mestu vodilnega na področju iger. Podobno uspešen na tem področju (na področju strojne opreme) je Nintendo, ki se s konzolo Wii vrača na pota stare slave.

Da gre za dober nakup potrjuje tudi podatek, da so na seznamu osmih najbolj prodajanih iger v ZDA kar 3 od podjetja Activision.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje