Vivendi + Activision = velika konkurenca EA

Vivendi, ki se ukvarja z razvojem in prodajo iger je napovedal nakup sestrskega podjetja Activision.
Vivendi + Activision = velika konkurenca EA

Vivendi ogroža EA.

Vivendi se ukvarja predvsem z razvojem in prodajo iger, ki se igrajo prek spleta, pod njihovim okriljem deluje podjetje Blizzard Entertainment, ki je zaslužno za razvoj neverjetno uspešne sage Warcraft.

Activision se posveča predvsem razvoju iger za igralne konzole, kot sta PS3 in Xbox. Pod njihovim okriljem so izšle uspešnice Tony Hawk professional skater, Call of Duty in druge.

Novo podjetje se bo imenovalo Activision Blizzard. Nakup je posledica manjše rasti  prodaje sicer največjega igralca na trgu iger – Electronic Arts. Ta je v zadnjih štirih letih zabeležil trikrat manjšo rast prodaje kot Activision in Vivendi je v tem videl veliko priložnost. Kljub temu so zaslužki EA v absolutnem smislu še vedno precej višji.

Z združitvijo bo gigant Activision Blizzard morda prinesel zamenjavo na mestu vodilnega na področju iger. Podobno uspešen na tem področju (na področju strojne opreme) je Nintendo, ki se s konzolo Wii vrača na pota stare slave.

Da gre za dober nakup potrjuje tudi podatek, da so na seznamu osmih najbolj prodajanih iger v ZDA kar 3 od podjetja Activision.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje