Vivendi + Activision = velika konkurenca EA

Vivendi, ki se ukvarja z razvojem in prodajo iger je napovedal nakup sestrskega podjetja Activision.
Vivendi + Activision = velika konkurenca EA

Vivendi ogroža EA.

Vivendi se ukvarja predvsem z razvojem in prodajo iger, ki se igrajo prek spleta, pod njihovim okriljem deluje podjetje Blizzard Entertainment, ki je zaslužno za razvoj neverjetno uspešne sage Warcraft.

Activision se posveča predvsem razvoju iger za igralne konzole, kot sta PS3 in Xbox. Pod njihovim okriljem so izšle uspešnice Tony Hawk professional skater, Call of Duty in druge.

Novo podjetje se bo imenovalo Activision Blizzard. Nakup je posledica manjše rasti  prodaje sicer največjega igralca na trgu iger – Electronic Arts. Ta je v zadnjih štirih letih zabeležil trikrat manjšo rast prodaje kot Activision in Vivendi je v tem videl veliko priložnost. Kljub temu so zaslužki EA v absolutnem smislu še vedno precej višji.

Z združitvijo bo gigant Activision Blizzard morda prinesel zamenjavo na mestu vodilnega na področju iger. Podobno uspešen na tem področju (na področju strojne opreme) je Nintendo, ki se s konzolo Wii vrača na pota stare slave.

Da gre za dober nakup potrjuje tudi podatek, da so na seznamu osmih najbolj prodajanih iger v ZDA kar 3 od podjetja Activision.

Vir: The New York Times