Nova Uredba o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva

Vlada RS je 12. julija 2012, izdala Uredbo o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva, ki velja od 18. julija dalje. Uredba je določila dejavnosti socialnega podjetništva po področjih, opredeljenih v 5. členu Zakona o socialnem podjetništvu.
Nova Uredba o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva

Uredba je določila dejavnosti socialnega podjetništva po področjih, opredeljenih v 5. členu Zakona o socialnem podjetništvu.

Vlada RS je 12. julija 2012 izdala Uredbo o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva, ki velja od 18. julija dalje. Uredba je določila dejavnosti socialnega podjetništva po področjih, opredeljenih v 5. členu Zakona o socialnem podjetništvu. Socialno podjetništvo predstavlja trajno opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva ali trajno opravljanje drugih dejavnosti pod posebnimi pogoji zaposlovanja, s proizvodnjo in prodajo proizvodov ali opravljanjem storitev na trgu, pri čemer ustvarjanje dobička ni izključni, niti glavni cilj opravljanja dejavnosti.

Uredba je pomembna za registracijo nepridobitnih pravnih oseb, ki nameravajo poslovati kot socialna podjetja. Ta so dolžna za pridobitev statusa socialnega podjetja v aktu o ustanovitvi ali temeljnem aktu oziroma v spremembi akta o ustanovitvi ali temeljnega akta določiti dejavnosti, ki jih bodo opravljale v okviru svojega poslovanja.

Področja socialnega podjetništva so določena v 2.členu uredbe in si jih lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Uradni list

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje