“Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!”

Razmere na trgu dela so dandanes čedalje bolj neizprosne. Tega se zavedajo tudi mnogi starši, ki svoje otroke že od malega silijo k vpisu na priznane univerze, saj menijo, da bodo tako lahko dobili zaposlitev in živeli mirno življenje. A mladostniki si pogosto želijo drugačnega življenja.
"Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!"

“Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!” (Vir slike: sxc.hu)

Mnogi mladi si želijo vznemirljivo življenje, polno izzivov in novih izkušenj. In prav podjetništvo je tisto, ki jim lahko vse to nudi. Gre namreč za povsem nepredvidljivo panogo, ki od posameznika zahteva hitro prilagajanje trenutnim razmeram v gospodarstvu, zato je zagotovo daleč od umirjenega in predvidljivega življenja, ki si ga za svojega otroka sicer želi skoraj vsak zaskrbljen starš. Če ste starš otroka, ki je že v svoji rani mladosti izrazil željo po vstopu v podjetništvo, vas bo morda zanimal članek “Očka, želim postati podjetnik!“.

Če je tudi vaš otrok eden izmed tistih, ki v svoji študijski smeri nikoli ni našel prave strasti in je zato opustil študij ter namesto tega poskusil s podjetništvom, ne skrbite. Prav mladostniška leta so namreč tista, v katerih je vstop v podjetništvo “najvarnejši”. Mladostnik v teh letih namreč ponavadi še nima veliko premoženja, družine in ostalih obveznosti, zato v tvegani panogi nima veliko za izgubiti. Zato je edino kar lahko storite, da vašega nadebudnega podjetnika podprete. Če mu ne uspe, lahko študij dokonča tudi kasneje!

Na večini fakultet lahko že na vsakem vogalu naletimo na študenta, ki svojo kreativno energijo, svoj fokus in življenje nasploh zapravlja za nekaj, česar si sam sploh ne želi. Predvsem v Sloveniji se je v zadnjem času namreč razširilo mnenje, da je za uspeh v življenju potrebno dokončati študij na eni izmed fakultet. A najbrž vsi poznate primer Applovega vizionarja Steva Jobsa, ki je podobno ugotovil že v prvem letniku študija, se izpisal iz fakultete, sledil svoji intuiciji in radovednosti ter kasneje postal eden največjih podjetnikov na svetu? Njegov slavni govor s slovenskimi podnapisi lahko najdete tukaj.

Tudi mnogi drugi uspešni vizionarji in podjetniki so že dokazali, da znanje, pridobljeno na fakulteti ni ključnega pomena za uspeh posameznika. Šteje zgolj vizija in želja po uresničitvi ciljev posameznika.

Vir: Stevecorona.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje