“Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!”

Razmere na trgu dela so dandanes čedalje bolj neizprosne. Tega se zavedajo tudi mnogi starši, ki svoje otroke že od malega silijo k vpisu na priznane univerze, saj menijo, da bodo tako lahko dobili zaposlitev in živeli mirno življenje. A mladostniki si pogosto želijo drugačnega življenja.
"Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!"

“Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!” (Vir slike: sxc.hu)

Mnogi mladi si želijo vznemirljivo življenje, polno izzivov in novih izkušenj. In prav podjetništvo je tisto, ki jim lahko vse to nudi. Gre namreč za povsem nepredvidljivo panogo, ki od posameznika zahteva hitro prilagajanje trenutnim razmeram v gospodarstvu, zato je zagotovo daleč od umirjenega in predvidljivega življenja, ki si ga za svojega otroka sicer želi skoraj vsak zaskrbljen starš. Če ste starš otroka, ki je že v svoji rani mladosti izrazil željo po vstopu v podjetništvo, vas bo morda zanimal članek “Očka, želim postati podjetnik!“.

Če je tudi vaš otrok eden izmed tistih, ki v svoji študijski smeri nikoli ni našel prave strasti in je zato opustil študij ter namesto tega poskusil s podjetništvom, ne skrbite. Prav mladostniška leta so namreč tista, v katerih je vstop v podjetništvo “najvarnejši”. Mladostnik v teh letih namreč ponavadi še nima veliko premoženja, družine in ostalih obveznosti, zato v tvegani panogi nima veliko za izgubiti. Zato je edino kar lahko storite, da vašega nadebudnega podjetnika podprete. Če mu ne uspe, lahko študij dokonča tudi kasneje!

Na večini fakultet lahko že na vsakem vogalu naletimo na študenta, ki svojo kreativno energijo, svoj fokus in življenje nasploh zapravlja za nekaj, česar si sam sploh ne želi. Predvsem v Sloveniji se je v zadnjem času namreč razširilo mnenje, da je za uspeh v življenju potrebno dokončati študij na eni izmed fakultet. A najbrž vsi poznate primer Applovega vizionarja Steva Jobsa, ki je podobno ugotovil že v prvem letniku študija, se izpisal iz fakultete, sledil svoji intuiciji in radovednosti ter kasneje postal eden največjih podjetnikov na svetu? Njegov slavni govor s slovenskimi podnapisi lahko najdete tukaj.

Tudi mnogi drugi uspešni vizionarji in podjetniki so že dokazali, da znanje, pridobljeno na fakulteti ni ključnega pomena za uspeh posameznika. Šteje zgolj vizija in želja po uresničitvi ciljev posameznika.

Vir: Stevecorona.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje