“Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!”

Razmere na trgu dela so dandanes čedalje bolj neizprosne. Tega se zavedajo tudi mnogi starši, ki svoje otroke že od malega silijo k vpisu na priznane univerze, saj menijo, da bodo tako lahko dobili zaposlitev in živeli mirno življenje. A mladostniki si pogosto želijo drugačnega življenja.
"Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!"

“Vpis na univerzo je bila moja največja napaka!” (Vir slike: sxc.hu)

Mnogi mladi si želijo vznemirljivo življenje, polno izzivov in novih izkušenj. In prav podjetništvo je tisto, ki jim lahko vse to nudi. Gre namreč za povsem nepredvidljivo panogo, ki od posameznika zahteva hitro prilagajanje trenutnim razmeram v gospodarstvu, zato je zagotovo daleč od umirjenega in predvidljivega življenja, ki si ga za svojega otroka sicer želi skoraj vsak zaskrbljen starš. Če ste starš otroka, ki je že v svoji rani mladosti izrazil željo po vstopu v podjetništvo, vas bo morda zanimal članek “Očka, želim postati podjetnik!“.

Če je tudi vaš otrok eden izmed tistih, ki v svoji študijski smeri nikoli ni našel prave strasti in je zato opustil študij ter namesto tega poskusil s podjetništvom, ne skrbite. Prav mladostniška leta so namreč tista, v katerih je vstop v podjetništvo “najvarnejši”. Mladostnik v teh letih namreč ponavadi še nima veliko premoženja, družine in ostalih obveznosti, zato v tvegani panogi nima veliko za izgubiti. Zato je edino kar lahko storite, da vašega nadebudnega podjetnika podprete. Če mu ne uspe, lahko študij dokonča tudi kasneje!

Na večini fakultet lahko že na vsakem vogalu naletimo na študenta, ki svojo kreativno energijo, svoj fokus in življenje nasploh zapravlja za nekaj, česar si sam sploh ne želi. Predvsem v Sloveniji se je v zadnjem času namreč razširilo mnenje, da je za uspeh v življenju potrebno dokončati študij na eni izmed fakultet. A najbrž vsi poznate primer Applovega vizionarja Steva Jobsa, ki je podobno ugotovil že v prvem letniku študija, se izpisal iz fakultete, sledil svoji intuiciji in radovednosti ter kasneje postal eden največjih podjetnikov na svetu? Njegov slavni govor s slovenskimi podnapisi lahko najdete tukaj.

Tudi mnogi drugi uspešni vizionarji in podjetniki so že dokazali, da znanje, pridobljeno na fakulteti ni ključnega pomena za uspeh posameznika. Šteje zgolj vizija in želja po uresničitvi ciljev posameznika.

Vir: Stevecorona.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje