Vrednost Facebooka vztrajno raste

Skupna vrednost Facebooka že krepko presega vrednost Amazona, so pokazali zadnji podatki iz borze. Podjetje Marka Zuckerberga je namreč danes vredno preko 190 milijard dolarjev, kar je precej več kot Amazonovih 165 milijard.
Vrednost Facebooka vztrajno raste

Vrednost Facebooka vztrajno raste (Vir slike: Facebook)

Za podjetjem, ki je ustvarilo priljubljeno spletno družbeno omrežje, je najbolj dobičkonosno četrtletje. Te dni je namreč vrednost delnice Facebooka že presegla 75 dolarjev, kar podjetju prinaša 0,42 dolarja dobička na delnico, hkrati pa so zrasli tudi prihodki podjetja – teh je bilo v zadnjih treh mesecih za več kot 2,91 milijarde dolarjev.  

Le redkokateri finančni analitik si je upal napovedati tolikšen uspeh podjetja Marka Zuckerberga, ko je ta maja 2012 javnosti ponudil svoje delnice. Takoj za tem je namreč sledil strm padec cene delnic, tem pa napovedi, da je pred spletnim gigantom bridek konec. Toda številne spremembe v razvoju tehnologij in tudi v načinu poslovanja samega Facebooka, so pripeljale do rasti vrednosti delnic in trend se nadaljuje še danes.

Preberite še: LinkedIn je najbolj neizkoriščeno družbeno omrežje >>

Jasno je, da je Facebook danes povsem drugačno podjetje, kot je bil pred dvema letoma. K temu so nekoliko pripomogle tudi spremembe v tehnologiji in dostopu do interneta, saj dandanes večina ljudi do interneta dostopa preko mobilnega telefona in ne več preko prenosnega računalnika, kot je veljalo tedaj. Prav na področju mobilnega oglaševanja pa je Facebook izjemen.

Vir: TechCrunch in BusinessInsider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje