Vrednost Facebooka vztrajno raste

Skupna vrednost Facebooka že krepko presega vrednost Amazona, so pokazali zadnji podatki iz borze. Podjetje Marka Zuckerberga je namreč danes vredno preko 190 milijard dolarjev, kar je precej več kot Amazonovih 165 milijard.
Vrednost Facebooka vztrajno raste

Vrednost Facebooka vztrajno raste (Vir slike: Facebook)

Za podjetjem, ki je ustvarilo priljubljeno spletno družbeno omrežje, je najbolj dobičkonosno četrtletje. Te dni je namreč vrednost delnice Facebooka že presegla 75 dolarjev, kar podjetju prinaša 0,42 dolarja dobička na delnico, hkrati pa so zrasli tudi prihodki podjetja – teh je bilo v zadnjih treh mesecih za več kot 2,91 milijarde dolarjev.  

Le redkokateri finančni analitik si je upal napovedati tolikšen uspeh podjetja Marka Zuckerberga, ko je ta maja 2012 javnosti ponudil svoje delnice. Takoj za tem je namreč sledil strm padec cene delnic, tem pa napovedi, da je pred spletnim gigantom bridek konec. Toda številne spremembe v razvoju tehnologij in tudi v načinu poslovanja samega Facebooka, so pripeljale do rasti vrednosti delnic in trend se nadaljuje še danes.

Preberite še: LinkedIn je najbolj neizkoriščeno družbeno omrežje >>

Jasno je, da je Facebook danes povsem drugačno podjetje, kot je bil pred dvema letoma. K temu so nekoliko pripomogle tudi spremembe v tehnologiji in dostopu do interneta, saj dandanes večina ljudi do interneta dostopa preko mobilnega telefona in ne več preko prenosnega računalnika, kot je veljalo tedaj. Prav na področju mobilnega oglaševanja pa je Facebook izjemen.

Vir: TechCrunch in BusinessInsider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje