Vrednost Facebooka vztrajno raste

Skupna vrednost Facebooka že krepko presega vrednost Amazona, so pokazali zadnji podatki iz borze. Podjetje Marka Zuckerberga je namreč danes vredno preko 190 milijard dolarjev, kar je precej več kot Amazonovih 165 milijard.
Vrednost Facebooka vztrajno raste

Vrednost Facebooka vztrajno raste (Vir slike: Facebook)

Za podjetjem, ki je ustvarilo priljubljeno spletno družbeno omrežje, je najbolj dobičkonosno četrtletje. Te dni je namreč vrednost delnice Facebooka že presegla 75 dolarjev, kar podjetju prinaša 0,42 dolarja dobička na delnico, hkrati pa so zrasli tudi prihodki podjetja – teh je bilo v zadnjih treh mesecih za več kot 2,91 milijarde dolarjev.  

Le redkokateri finančni analitik si je upal napovedati tolikšen uspeh podjetja Marka Zuckerberga, ko je ta maja 2012 javnosti ponudil svoje delnice. Takoj za tem je namreč sledil strm padec cene delnic, tem pa napovedi, da je pred spletnim gigantom bridek konec. Toda številne spremembe v razvoju tehnologij in tudi v načinu poslovanja samega Facebooka, so pripeljale do rasti vrednosti delnic in trend se nadaljuje še danes.

Preberite še: LinkedIn je najbolj neizkoriščeno družbeno omrežje >>

Jasno je, da je Facebook danes povsem drugačno podjetje, kot je bil pred dvema letoma. K temu so nekoliko pripomogle tudi spremembe v tehnologiji in dostopu do interneta, saj dandanes večina ljudi do interneta dostopa preko mobilnega telefona in ne več preko prenosnega računalnika, kot je veljalo tedaj. Prav na področju mobilnega oglaševanja pa je Facebook izjemen.

Vir: TechCrunch in BusinessInsider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje