Vrnite se k osnovam

Tudi podjetniki z majhnimi podjetji, ki se nimajo za inovativne ali kreativne, imajo veliko dobrih idej in odličnih rezultatov - preprosto zato, ker znajo opazovati in so pripravljeni preveriti, kaj se splača in kaj ne.
Vrnite se k osnovam

Vrnite se k osnovam. (Vir slike: sxc.hu)

Vrnite se k osnovam in povečajte rast podjetja.

Kadar se želimo domisliti nove poslovne ideje, je najbolje, da se vrnemo k osnovam – z obnovo in s kombiniranjem obstoječih produktov ali pa z vlaganjem sredstev v nove izdelke, storitve ali niše.

Preberite si 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste pričeli drugače razmišljati in opazovati – tako boste lažje prišli do dobre poslovne ideje.

1. Navdih poiščite v drugih industrijah.

Navdih lahko iščete v sorodnih industrijah, pa tudi pri tistih, ki nimajo popolnoma nič z vašim poslom. Na primer; morda v vašem poslu nihče noče ali ne more ponujati garancije – zakaj ne bi vi bili tisti, ki boste to spremenili.

2. Upoštevajte želje in potrebe vaših strank.

Seveda, to ni nič novega, boste rekli. Vendar stvar ni tako preprosta. Ne boste verjeli, koliko podjetnikov enostavno pozabi vprašati svoje stranke po njihovih željah oz. ne znajo poslušati. Prisluhnite mnenju strank o vaši storitvi, izbiri, izdelkih in dodani vrednosti.

Ni potrebe po nadlegovanju strank z dolgimi vprašalniki, sprva bodite pozorni zgolj na njihova vprašanja, kot so “Ali prodajate to?” in “Ali lahko naredite tudi to?” – na tak način boste prišli do novih idej za izdelke in storitve, ki jih lahko ponudite strankam.

3. Poslušajte svojo ekipo.

Vaša ekipa je še en odličen vir novih idej, še posebej za področje produktivnosti in učinkovitosti v proizvodnih procesih. Če ste pripravljeni vprašati in poslušati, boste po vsej verjetnosti prišli do dveh ali treh novih idej, ki jih boste lahko vpeljali v trenutne procese.

4. Preberite kakšno knjigo.

Veliko podjetnikov podcenjuje pomen seminarjev, knjig in delavnic. Ne glede na to, kakšno je vaše mnenje, naj vas opomnimo, da so to odlični viri novih idej.

5. Poiščite si nekoga, ki vam bo svetoval.

Velikokrat se zgodi, da se podjetniki popolnoma predajo svojemu poslu in težko objektivno gledajo na stvari. Poiščite si osebo, ki ji zaupate in jo lahko vprašate za nasvet, saj je pomembno tudi mnenje nekoga, ki ni vpleten v vaš posel.

Dober svetovalec bo pregledal vaše poslovne ali proizvodne procese in vam dal številne strateške in praktične nasvete, ki se jih še niste domislili.

Najboljših poslovnih idej se domislimo, ko smo pripravljeni videti in poskusiti nove stvari. Podrobno preglejte vaš posel in določite področja, ki jih bo potrebno preurediti in področja, kjer se bo potrebno domisliti inovativnih rešitev.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje