Vrnite se k osnovam

Tudi podjetniki z majhnimi podjetji, ki se nimajo za inovativne ali kreativne, imajo veliko dobrih idej in odličnih rezultatov - preprosto zato, ker znajo opazovati in so pripravljeni preveriti, kaj se splača in kaj ne.
Vrnite se k osnovam

Vrnite se k osnovam. (Vir slike: sxc.hu)

Vrnite se k osnovam in povečajte rast podjetja.

Kadar se želimo domisliti nove poslovne ideje, je najbolje, da se vrnemo k osnovam – z obnovo in s kombiniranjem obstoječih produktov ali pa z vlaganjem sredstev v nove izdelke, storitve ali niše.

Preberite si 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste pričeli drugače razmišljati in opazovati – tako boste lažje prišli do dobre poslovne ideje.

1. Navdih poiščite v drugih industrijah.

Navdih lahko iščete v sorodnih industrijah, pa tudi pri tistih, ki nimajo popolnoma nič z vašim poslom. Na primer; morda v vašem poslu nihče noče ali ne more ponujati garancije – zakaj ne bi vi bili tisti, ki boste to spremenili.

2. Upoštevajte želje in potrebe vaših strank.

Seveda, to ni nič novega, boste rekli. Vendar stvar ni tako preprosta. Ne boste verjeli, koliko podjetnikov enostavno pozabi vprašati svoje stranke po njihovih željah oz. ne znajo poslušati. Prisluhnite mnenju strank o vaši storitvi, izbiri, izdelkih in dodani vrednosti.

Ni potrebe po nadlegovanju strank z dolgimi vprašalniki, sprva bodite pozorni zgolj na njihova vprašanja, kot so “Ali prodajate to?” in “Ali lahko naredite tudi to?” – na tak način boste prišli do novih idej za izdelke in storitve, ki jih lahko ponudite strankam.

3. Poslušajte svojo ekipo.

Vaša ekipa je še en odličen vir novih idej, še posebej za področje produktivnosti in učinkovitosti v proizvodnih procesih. Če ste pripravljeni vprašati in poslušati, boste po vsej verjetnosti prišli do dveh ali treh novih idej, ki jih boste lahko vpeljali v trenutne procese.

4. Preberite kakšno knjigo.

Veliko podjetnikov podcenjuje pomen seminarjev, knjig in delavnic. Ne glede na to, kakšno je vaše mnenje, naj vas opomnimo, da so to odlični viri novih idej.

5. Poiščite si nekoga, ki vam bo svetoval.

Velikokrat se zgodi, da se podjetniki popolnoma predajo svojemu poslu in težko objektivno gledajo na stvari. Poiščite si osebo, ki ji zaupate in jo lahko vprašate za nasvet, saj je pomembno tudi mnenje nekoga, ki ni vpleten v vaš posel.

Dober svetovalec bo pregledal vaše poslovne ali proizvodne procese in vam dal številne strateške in praktične nasvete, ki se jih še niste domislili.

Najboljših poslovnih idej se domislimo, ko smo pripravljeni videti in poskusiti nove stvari. Podrobno preglejte vaš posel in določite področja, ki jih bo potrebno preurediti in področja, kjer se bo potrebno domisliti inovativnih rešitev.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje