Vrtec, fitnes in restavracija za člane gorenjskega tehnološkega parka

Avtor — 28.05.2014
Pred nekaj dnevi odprt obnovljeni Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT) prinaša nov podjetniški in tehnološko-inovacijski ekosistem nacionalnega pomena. Kakšne spremembe je vnesel razvojni center na Gorenjsko in kakšna je njegova prihodnost?
Vrtec, fitnes in restavracija za člane gorenjskega tehnološkega parka

RC IKT je edini tehnološki park na Gorenjskem (Vir slike: RC IKT)

Razvojni center IKT v Kranju velja za edini specializirani Tehnološki park za IKT v Sloveniji. Obenem je tudi edini tehnološki park na Gorenjskem, nastal pa je leta 2011, in sicer z združitvijo znanj in izkušenj Iskratela, Tehnološkega parka Ljubljana, Zavoda tehnološka mreža IKT, Sintesia in Boree.

V njem je okoli 90 zaposlenih, v Tehnološkem parku pa deluje že skoraj 40 podjetij, ki zaposlujejo približno 200 ljudi. Prostori, ki so jih pridobili s prenovo, pa so kapacitete povečali še za dodatnih 150 delovnih mest, po končani prenovi vseh poslovnih prostorov pa bo v Tehnološkem parku na voljo okoli 700 delovnih mest.

Njegovi člani imajo na voljo lasten vrtec, bar, restavracijo, fitness in zdravstvene ambulante, zato se uvršča med najmodernejše tovrstne parke v Slovenije.

RC IKT je dejaven tudi na področju svetovanj in mentoriranj. Neposredno podporo pri razvoju so nudili petintridesetim podjetjem, z dogodki, ki jih organizirajo pa so podjetniški svet približali več kot tisoč udeležencem. Novim podjetjem zagotavljajo programe za zagon, rast in prodor na globalne trge v okvirih Iniciative Start:up Slovenia in Go:global ter pod lastno blagovno znamko Soft:land Slovenija.

Sicer pa je bilo odprtje prenovljenih prostorov RC IKT-ja je obenem tudi priložnost za obujanje dosežkov razvojnih centrov slovenskega podjetništva. Dogodka se je udeležilo vseh 17 predstavnikov Razvojnih centrov slovenskega gospodarstva.

Njihovi cilji so ustvariti:

  • 130 mednarodnih prijav intelektualne lastnine,
  • več kot 200 novih podjetij in
  • ustvariti kumulativno dodano vrednost, ki bo investicijo subvencije presegla za več kot 50 odstotkov

Država jim je od leta 2011 namenila subvencije v vrednosti dobrih 179 milijonov evrov.

Kakšno je trenutno stanje  Razvojnih centrih slovenskega gospodarstva (RCSG)?

  • Zaposlujejo skoraj 800 visoko kvalificiranih strokovnjakov
  • Prijavili so več kot 125 mednarodnih prijav intelektualne lastnine
  • Pomagali so pri zagonu več kot 40 novih podjetij
Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>