Vsak ima lahko svojo spletno trgovino!

Avtor — 10.06.2009
Prodaja je ena od najstarejših obrti. Preden se je pojavil denar, smo morali prodati, da smo kaj dobili. Preprodajalci so spadali med premožnejše ljudi. Danes se vsak ukvarja s svojim poklicem in večinoma prodajamo samo še sami sebe. A zakaj ne bi imel vsak še svoje trgovine?
Vsak ima lahko svojo spletno trgovino!

Zakaj se ne bi preizkusili na področju spletne prodaje?

Splet nam to omogoča. Nakupi iz naslonjača so vedno bolj popularni. Prodaja preko spleta se šele razvija, sploh v Sloveniji, kjer so razmere precej drugačne kot v ZDA. Se jim pa zelo približujemo, po nekaterih izračunih spletna prodaja pri nas raste za 20 odstotkov na leto. 

Vedno več bomo kupovali na spletu, in sicer zaradi pomanjkanja časa in zaradi udobnosti samega nakupa. Zdaj so spletni nakupi že varnejši, kot če bi šli z debelo denarnico v trgovino, ljudje so tudi vedno bolj zaupljivi. 

Si predstavljate, da ko pridete iz službe še pregledate naročila v spletni trgovini, jih pripravite za pošiljanje in odpeljete na pošto ali pa vam po pakete pridejo poštarji? In s spletno trgovino, ki vam vzame eno uro na dan, zaslužite dodatno plačo, temu bi že lahko rekli pokojnina. Celo pakiranje in pošiljanje lahko za vas opravljajo drugi in vam ni treba delati čisto nič. Prodaja iz naslonjača? Ni lepšega. 

Kaj je za to potrebno narediti?

Registrirate dejavnost za prodajo preko pošte in interneta ter izpolnite skromne pogoje. Najdete prodajalca na debelo za izdelke, ki jih želite prodajati. Izberete zanesljivo podjetje za izdelavo spletnih trgovin, ki ima že kar nekaj izkušenj in nudi še kaj več poleg izdelave. Pomembno je, da vam svetujejo, kako se lotiti novega posla in vam nudijo podporo pri prodaji.  

Sama spletna trgovina ni dovolj, potrebno jo je tudi znati tržiti. Umestiti v iskalnike, socialna omrežja, tematsko podobne spletne strani in privabiti stalne kupce. Tako samo izdelavo kot spletni marketing je najboljše prepustiti profesionalcem.

Vse to vam ponuja podjetje Degriz, ki je tudi partner Zavoda mladi podjetnik.

 

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje