Vsak ima lahko svojo spletno trgovino!

Prodaja je ena od najstarejših obrti. Preden se je pojavil denar, smo morali prodati, da smo kaj dobili. Preprodajalci so spadali med premožnejše ljudi. Danes se vsak ukvarja s svojim poklicem in večinoma prodajamo samo še sami sebe. A zakaj ne bi imel vsak še svoje trgovine?
Vsak ima lahko svojo spletno trgovino!

Zakaj se ne bi preizkusili na področju spletne prodaje?

Splet nam to omogoča. Nakupi iz naslonjača so vedno bolj popularni. Prodaja preko spleta se šele razvija, sploh v Sloveniji, kjer so razmere precej drugačne kot v ZDA. Se jim pa zelo približujemo, po nekaterih izračunih spletna prodaja pri nas raste za 20 odstotkov na leto. 

Vedno več bomo kupovali na spletu, in sicer zaradi pomanjkanja časa in zaradi udobnosti samega nakupa. Zdaj so spletni nakupi že varnejši, kot če bi šli z debelo denarnico v trgovino, ljudje so tudi vedno bolj zaupljivi. 

Si predstavljate, da ko pridete iz službe še pregledate naročila v spletni trgovini, jih pripravite za pošiljanje in odpeljete na pošto ali pa vam po pakete pridejo poštarji? In s spletno trgovino, ki vam vzame eno uro na dan, zaslužite dodatno plačo, temu bi že lahko rekli pokojnina. Celo pakiranje in pošiljanje lahko za vas opravljajo drugi in vam ni treba delati čisto nič. Prodaja iz naslonjača? Ni lepšega. 

Kaj je za to potrebno narediti?

Registrirate dejavnost za prodajo preko pošte in interneta ter izpolnite skromne pogoje. Najdete prodajalca na debelo za izdelke, ki jih želite prodajati. Izberete zanesljivo podjetje za izdelavo spletnih trgovin, ki ima že kar nekaj izkušenj in nudi še kaj več poleg izdelave. Pomembno je, da vam svetujejo, kako se lotiti novega posla in vam nudijo podporo pri prodaji.  

Sama spletna trgovina ni dovolj, potrebno jo je tudi znati tržiti. Umestiti v iskalnike, socialna omrežja, tematsko podobne spletne strani in privabiti stalne kupce. Tako samo izdelavo kot spletni marketing je najboljše prepustiti profesionalcem.

Vse to vam ponuja podjetje Degriz, ki je tudi partner Zavoda mladi podjetnik.