Vse kar vas je zanimalo o regresu

Vsak delavec, ki ima pravico do letnega dopusta, mu pripada tudi regres za letni dopust. Le-ta mora biti izplačan najmanj v višini minimalne plače in v razmerju v kakršnem je delavec upravičen do letnega dopusta najkasneje do 1. julija.
Vse kar vas je zanimalo o regresu

Vse kar vas je zanimalo o regresu. (Vir slike: sxc.hu)

V nadaljevanju si preberite kdo je do celotnega regresa upravičen in kdo le do dela regresa, do kdaj mora biti regres izplačan, kdaj se lahko to izplačilo prestavi in kaj storiti, če delodajalec regresa ne izplača.

Pravica do dopusta = pravica do regresa

Pravico do izplačila regresa imajo vsi delavci, ki imajo pravico do dopusta. Delodajalec mora delavcu opredeliti število dni dopusta za vsako leto posebej, najkasneje do 31. marca v tekočem koledarskem letu.

Celoletni regres in delni regres

Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta in regresa, po šestih mesecih nepretrganega dela pri delodajalcu. Dokler ta pogoj ni izpolnjen, delavcu pripada le sorazmerni del letnega dopusta in regresa.

V kolikor delavec pri delodajalcu ni zaposlen vsaj 6 mesecev, je le-ta upravičen do 1/12 regresa in dopusta za vsak mesec dela. Prav tako velja izplačilo delnega regresa, v kolikor delavcu preneha delovno razmerje pred potekom šestih mesecev oziroma, če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.

Menjava delodajalcev med koledarskim letom

V kolikor delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu. Prav tako se med oba delodajalca sorazmerno porazdeli izplačilo regresa. Delavec in delodajalec pa se lahko dogovorita tudi drugače.

Zaposlitev za krajši delovni čas

V kolikor ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima le-ta pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi.

Minimalni regres

Minimalni regres znaša toliko, kot je višina minimalne plače v tekočem letu.

Izjema je v 2012 javni sektor, za katerega Zakon o uravnoteženju javnih financ predpisuje višino regresa, glede na plačilni razred:

  • do vključno 13. plačnega razreda 692,00 eur,
  • od 14. do vključno 19. plačnega razreda 657,40 eur,
  • od 20. do vključno 26. plačnega razreda 493,05 eur,
  • od 27. do vključno 33. plačnega razreda 328,70 eur,
  • od 34. do vključno 39. plačnega razreda 164,35 eur,
  • od 40. do vključno 65. plačnega razreda 100,00 eur.

Rok izplačila regresa

Delodajalec mora regres izplačati najkasneje do 1. julija v tekočem koledarskem letu.

Podaljšan rok izplačila regresa

V kolikor se delodajalec znajde v resnih likvidnostnih težavah, lahko izplača regres tudi po 1. juliju, vendar najkasneje do 1. novembra v tekočem koledarskem letu.

Kaj pa, če delodajalec ne izplača regresa?

V kolikor delavec ne dobi izplačanega regresa do 1 julija oz. 1. novembra in se ne more dogovoriti z delodajalcem, lahko delavec za izplačilo regresa toži delodajalca pred delovnim sodiščem. Tožbo lahko delavec vloži sam, izdela pa jo lahko tudi s pomočjo e-obrazca: Tožba delavca zoper delodajalca za plačilo regresa za letni dopust. V kolikor sodba sodišča ne prisili delodajalca, da delavcu plača regres, lahko delavec poda predlog za izvršbo oz. sodno izterjavo.

Pozor! Pravica do izplačila regresa zastara po 5-ih letih.

Terjatve iz delovnega razmerja zastarajo v roku 5-ih let, zato je potrebno v primeru, da vam delodajalec ne izplača regresa, tožbo vložiti v roku 5 let.

Vir: informiran.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje