Vse več podjetnikov v Sloveniji

Znani so rezultati raziskave GEM. Gre za raziskavo o podjetništvu v mnogih državah, med drugim tudi v Sloveniji.
Vse več podjetnikov v Sloveniji

Zanimanje za podjetništvo v Sloveniji narašča.

Glavna ugotovitev raziskave je, da je lani število podjetnikov pri nas precej naraslo. Njihovo število se je namreč povzpelo na 125.000, kar je slabih 20.000 več kot v letu 2007. To pomeni, da je bilo v podjetništvu v letu 2008 dejavnih 11,8 % prebivalcev, kar je velik porast glede na prejšnja leta.

Glavni razlog pri odločanju za podjetništvo je v tem, da so posamezniki zaznali poslovno priložnost. Pomembno je tudi to, da se podjetniki za podjetništvo odločajo zato, ker v podjetništvu vidijo možnost za večjo neodvisnost in osebno svobodo. Četrtina anketiranih v podjetju vidi možnost za višje prihodke.

Za letošnje leto avtorji napovedujejo nekoliko manj aktivnih v podjetništvu. Recesija namreč vpliva tudi na ta sektor, saj bo pomemben dejavnik za neodločanje za podjetništvo postal strah pred neuspehom.

Na končne rezultate raziskave še čakamo, rezultate lanskoletne raziskave pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: RTV Slovenija

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje