Vse več podjetnikov v Sloveniji

Znani so rezultati raziskave GEM. Gre za raziskavo o podjetništvu v mnogih državah, med drugim tudi v Sloveniji.
Vse več podjetnikov v Sloveniji

Zanimanje za podjetništvo v Sloveniji narašča.

Glavna ugotovitev raziskave je, da je lani število podjetnikov pri nas precej naraslo. Njihovo število se je namreč povzpelo na 125.000, kar je slabih 20.000 več kot v letu 2007. To pomeni, da je bilo v podjetništvu v letu 2008 dejavnih 11,8 % prebivalcev, kar je velik porast glede na prejšnja leta.

Glavni razlog pri odločanju za podjetništvo je v tem, da so posamezniki zaznali poslovno priložnost. Pomembno je tudi to, da se podjetniki za podjetništvo odločajo zato, ker v podjetništvu vidijo možnost za večjo neodvisnost in osebno svobodo. Četrtina anketiranih v podjetju vidi možnost za višje prihodke.

Za letošnje leto avtorji napovedujejo nekoliko manj aktivnih v podjetništvu. Recesija namreč vpliva tudi na ta sektor, saj bo pomemben dejavnik za neodločanje za podjetništvo postal strah pred neuspehom.

Na končne rezultate raziskave še čakamo, rezultate lanskoletne raziskave pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: RTV Slovenija

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje