Vse več podjetnikov v Sloveniji

Avtor — 19.01.2009
Znani so rezultati raziskave GEM. Gre za raziskavo o podjetništvu v mnogih državah, med drugim tudi v Sloveniji.
Vse več podjetnikov v Sloveniji

Zanimanje za podjetništvo v Sloveniji narašča.

Glavna ugotovitev raziskave je, da je lani število podjetnikov pri nas precej naraslo. Njihovo število se je namreč povzpelo na 125.000, kar je slabih 20.000 več kot v letu 2007. To pomeni, da je bilo v podjetništvu v letu 2008 dejavnih 11,8 % prebivalcev, kar je velik porast glede na prejšnja leta.

Glavni razlog pri odločanju za podjetništvo je v tem, da so posamezniki zaznali poslovno priložnost. Pomembno je tudi to, da se podjetniki za podjetništvo odločajo zato, ker v podjetništvu vidijo možnost za večjo neodvisnost in osebno svobodo. Četrtina anketiranih v podjetju vidi možnost za višje prihodke.

Za letošnje leto avtorji napovedujejo nekoliko manj aktivnih v podjetništvu. Recesija namreč vpliva tudi na ta sektor, saj bo pomemben dejavnik za neodločanje za podjetništvo postal strah pred neuspehom.

Na končne rezultate raziskave še čakamo, rezultate lanskoletne raziskave pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: RTV Slovenija

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje