Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Avtor — 24.03.2008
Število žensk na visokih položajih se povečuje. Gre predvsem za delovna mesta v naložbenem poslovnem svetu, kjer te obvladujejo milijarde dolarjev univerzitetnih in privatnih ustanov.
Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Vedno več žensk v poslovnem svetu je na vodilnih mestih.

Večinoma ženske zasedajo mesta kot je mesto izvršne direktorice in administrativne upravljavke, sicer pa vodijo 20 odstotkov večjih ustanov. 60 odstotkov teh žensk je nastopilo na delovnih mestih v zadnjih treh letih, kar prikazuje nezanemarljivo spremembo v precej kratkem času.

Na primer, 13,5 dolarjev milijarde vredno Ford Foundation vodi Linda Strumpf. D. Ellen Shuman vodi 3 milijarde dolarjev vredno Carnegie Corporation. Med drugimi pa so ženske na čeku 6,5 milijarde dolarjev vredne MacArthur Foundation, University of Pennsylvania in Gordon and Betty Moore Foundation.  Neprofitna organizacija Catalyst poroča o nekoliko manjšem deležu žensk v upravnih odborih. Le 15 odstotkov žensk zaseda to mesto.

Mnogi menijo, da se je številka povečala predvsem zaradi večjega števila žensk v poslovnih šolah. Pomembno je, da je čedalje več žensk na vedno bolj vidnih  in pomembnih položajih, čeprav številka še ni zadovoljiva.

Vir: The New York Times