Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Število žensk na visokih položajih se povečuje. Gre predvsem za delovna mesta v naložbenem poslovnem svetu, kjer te obvladujejo milijarde dolarjev univerzitetnih in privatnih ustanov.
Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Vedno več žensk v poslovnem svetu je na vodilnih mestih.

Večinoma ženske zasedajo mesta kot je mesto izvršne direktorice in administrativne upravljavke, sicer pa vodijo 20 odstotkov večjih ustanov. 60 odstotkov teh žensk je nastopilo na delovnih mestih v zadnjih treh letih, kar prikazuje nezanemarljivo spremembo v precej kratkem času.

Na primer, 13,5 dolarjev milijarde vredno Ford Foundation vodi Linda Strumpf. D. Ellen Shuman vodi 3 milijarde dolarjev vredno Carnegie Corporation. Med drugimi pa so ženske na čeku 6,5 milijarde dolarjev vredne MacArthur Foundation, University of Pennsylvania in Gordon and Betty Moore Foundation.  Neprofitna organizacija Catalyst poroča o nekoliko manjšem deležu žensk v upravnih odborih. Le 15 odstotkov žensk zaseda to mesto.

Mnogi menijo, da se je številka povečala predvsem zaradi večjega števila žensk v poslovnih šolah. Pomembno je, da je čedalje več žensk na vedno bolj vidnih  in pomembnih položajih, čeprav številka še ni zadovoljiva.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje