Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Število žensk na visokih položajih se povečuje. Gre predvsem za delovna mesta v naložbenem poslovnem svetu, kjer te obvladujejo milijarde dolarjev univerzitetnih in privatnih ustanov.
Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Vedno več žensk v poslovnem svetu je na vodilnih mestih.

Večinoma ženske zasedajo mesta kot je mesto izvršne direktorice in administrativne upravljavke, sicer pa vodijo 20 odstotkov večjih ustanov. 60 odstotkov teh žensk je nastopilo na delovnih mestih v zadnjih treh letih, kar prikazuje nezanemarljivo spremembo v precej kratkem času.

Na primer, 13,5 dolarjev milijarde vredno Ford Foundation vodi Linda Strumpf. D. Ellen Shuman vodi 3 milijarde dolarjev vredno Carnegie Corporation. Med drugimi pa so ženske na čeku 6,5 milijarde dolarjev vredne MacArthur Foundation, University of Pennsylvania in Gordon and Betty Moore Foundation.  Neprofitna organizacija Catalyst poroča o nekoliko manjšem deležu žensk v upravnih odborih. Le 15 odstotkov žensk zaseda to mesto.

Mnogi menijo, da se je številka povečala predvsem zaradi večjega števila žensk v poslovnih šolah. Pomembno je, da je čedalje več žensk na vedno bolj vidnih  in pomembnih položajih, čeprav številka še ni zadovoljiva.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje