Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Število žensk na visokih položajih se povečuje. Gre predvsem za delovna mesta v naložbenem poslovnem svetu, kjer te obvladujejo milijarde dolarjev univerzitetnih in privatnih ustanov.
Vzpon žensk v finančnem gospodarstvu

Vedno več žensk v poslovnem svetu je na vodilnih mestih.

Večinoma ženske zasedajo mesta kot je mesto izvršne direktorice in administrativne upravljavke, sicer pa vodijo 20 odstotkov večjih ustanov. 60 odstotkov teh žensk je nastopilo na delovnih mestih v zadnjih treh letih, kar prikazuje nezanemarljivo spremembo v precej kratkem času.

Na primer, 13,5 dolarjev milijarde vredno Ford Foundation vodi Linda Strumpf. D. Ellen Shuman vodi 3 milijarde dolarjev vredno Carnegie Corporation. Med drugimi pa so ženske na čeku 6,5 milijarde dolarjev vredne MacArthur Foundation, University of Pennsylvania in Gordon and Betty Moore Foundation.  Neprofitna organizacija Catalyst poroča o nekoliko manjšem deležu žensk v upravnih odborih. Le 15 odstotkov žensk zaseda to mesto.

Mnogi menijo, da se je številka povečala predvsem zaradi večjega števila žensk v poslovnih šolah. Pomembno je, da je čedalje več žensk na vedno bolj vidnih  in pomembnih položajih, čeprav številka še ni zadovoljiva.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje