Wall Street Journal želi manj obiska na svoji spletni strani

Rupert Murdoch se je ob obisku svoje domače države, Avstralije, očitno dobro počutil in celo preveč sprostil, saj je medijem zaupal nekatere precej kočljive stvari.
Wall Street Journal želi manj obiska na svoji spletni strani

Murdoch namerava onemogočiti pozicioniranje svojih stvari v Googlu (slika: gothampr.files).

Pri Sky News poročajo, da Murdoch namerava blokirati Google in druge spletne iskalne strani, ki tako uporabnikom ne bodo mogle omogočati popolnega dostopa do člankov na spletni strani Wall Street Journala. Murdoch je na vprašanje, če se zaveda, da je spletna stran Wall Street Journala deležna visokega obiska v veliki meri prav zaradi Googla, odgovoril, da bi raje videli, da njihovo stran obišče manj ljudi, ki pa bodo za storitve tudi plačali.

Če Murdoch res želi, da na stran WSJ.com in ostale strani, ki jih kontrolira, prihaja manj ljudi, potem se je odločil za pravilno pot. Kar več kot četrtina prometa nastaja namreč neposredno preko Googla ali Googlovih novic (Google News). Kar 44 odstotkov obiskovalcev strani WSJ.com je novih, torej Google svoje delo opravlja več kot dobro. A Murdoch bi očitno raje imel lojalne bralce kot tiste, ki na stran naletijo zaradi spletnih iskalnikov. Očitno pa je pozabil, da morajo plačljive novice ljudje najprej tudi najti. 

WSJ.com sicer Googlu dovoljuje, da zaobide plačilni sistem in bralcem omogoči dostop do popolnih vsebin člankov. Očitno so pri WSJ le ugotovili, da nekaj delajo narobe. Ali zaračunaš vsem ali nikomur. Namreč, če obstaja druga možnost dostopa do popolnih vsebin, jo lahko najde praktično vsakdo.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje