Wall Street Journal želi manj obiska na svoji spletni strani

Avtor — 12.11.2009
Rupert Murdoch se je ob obisku svoje domače države, Avstralije, očitno dobro počutil in celo preveč sprostil, saj je medijem zaupal nekatere precej kočljive stvari.
Wall Street Journal želi manj obiska na svoji spletni strani

Murdoch namerava onemogočiti pozicioniranje svojih stvari v Googlu (slika: gothampr.files).

Pri Sky News poročajo, da Murdoch namerava blokirati Google in druge spletne iskalne strani, ki tako uporabnikom ne bodo mogle omogočati popolnega dostopa do člankov na spletni strani Wall Street Journala. Murdoch je na vprašanje, če se zaveda, da je spletna stran Wall Street Journala deležna visokega obiska v veliki meri prav zaradi Googla, odgovoril, da bi raje videli, da njihovo stran obišče manj ljudi, ki pa bodo za storitve tudi plačali.

Če Murdoch res želi, da na stran WSJ.com in ostale strani, ki jih kontrolira, prihaja manj ljudi, potem se je odločil za pravilno pot. Kar več kot četrtina prometa nastaja namreč neposredno preko Googla ali Googlovih novic (Google News). Kar 44 odstotkov obiskovalcev strani WSJ.com je novih, torej Google svoje delo opravlja več kot dobro. A Murdoch bi očitno raje imel lojalne bralce kot tiste, ki na stran naletijo zaradi spletnih iskalnikov. Očitno pa je pozabil, da morajo plačljive novice ljudje najprej tudi najti. 

WSJ.com sicer Googlu dovoljuje, da zaobide plačilni sistem in bralcem omogoči dostop do popolnih vsebin člankov. Očitno so pri WSJ le ugotovili, da nekaj delajo narobe. Ali zaračunaš vsem ali nikomur. Namreč, če obstaja druga možnost dostopa do popolnih vsebin, jo lahko najde praktično vsakdo.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje