Walmart gre v bitko za download filmov

Walmart odpira spletno trgovino, ki nudi plačljiv download filmov. Trg je že zasičen, nekaj manjših trgovcev bo verjetno izpadlo, pri TechCrunch pa se sprašujejo, če bodo iTunes in ostali dovolj močni, da Walmartu preprečijo večinski delež na trgu. Politika slednjega je, da če ne doseže večinskega deleža, zapusti trg.
Nespametna poteza Walmarta - video downloads podpira samo Internet Explorer

WalMart

Walmart je ameriška trgovinska veriga, podobna Hoferju v sloveniji in podobnim. Pod eno streho imajo vse od hrane, oblačil, domačih potrebščin, pa dalje še elektroniko, računalnike, itd. Torej veliko različnih stvari, a prav spoznajo pa se ne na nobeno. Prednost ima pri svoji razširjenosti (saj ima trgovine po celi ameriki), kar nedvomno pomaga pri prepoznavnosti blagovne znamke in na reklamo (vsakomur vržejo v nakupovalno vrečko še letak za kakšen brezplačni film pa je). Nameravajo še naprej prodajati navadne DVDje, a hkrati omogočiti (za simbolično ceno) še download filmov preko njihove strani. Po mnenju nekaterih pa zna biti Walmartovo dejanje nekaj pozitivnega za Apple, saj se lahko sedaj lažje pogaja z velikimi Holivudskimi studiji.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje