Walmart gre v bitko za download filmov

Walmart odpira spletno trgovino, ki nudi plačljiv download filmov. Trg je že zasičen, nekaj manjših trgovcev bo verjetno izpadlo, pri TechCrunch pa se sprašujejo, če bodo iTunes in ostali dovolj močni, da Walmartu preprečijo večinski delež na trgu. Politika slednjega je, da če ne doseže večinskega deleža, zapusti trg.
Nespametna poteza Walmarta - video downloads podpira samo Internet Explorer

WalMart

Walmart je ameriška trgovinska veriga, podobna Hoferju v sloveniji in podobnim. Pod eno streho imajo vse od hrane, oblačil, domačih potrebščin, pa dalje še elektroniko, računalnike, itd. Torej veliko različnih stvari, a prav spoznajo pa se ne na nobeno. Prednost ima pri svoji razširjenosti (saj ima trgovine po celi ameriki), kar nedvomno pomaga pri prepoznavnosti blagovne znamke in na reklamo (vsakomur vržejo v nakupovalno vrečko še letak za kakšen brezplačni film pa je). Nameravajo še naprej prodajati navadne DVDje, a hkrati omogočiti (za simbolično ceno) še download filmov preko njihove strani. Po mnenju nekaterih pa zna biti Walmartovo dejanje nekaj pozitivnega za Apple, saj se lahko sedaj lažje pogaja z velikimi Holivudskimi studiji.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje