Webinar, tržna niša v Sloveniji

Avtor — 23.06.2008
Na iskalno ključno besedo webinar ta trenutek v iskalniku ne boste našli kaj prida zadetkov slovenskega porekla. Uspešno posredovanje in izmenjava informacij v svetu pa že dolgo vključujeta tudi webinar in webcast.
Webinar, tržna niša v Sloveniji

Tržna niša v Sloveniji.

Webinar je okrajšava za web based seminar (spletni seminar). Za razliko od webcasta, webinar omogoča tudi aktivno udeležbo vseh, ki se prijavijo. Omogoča diskusijo med vsemi prisotnimi, ne le posredovanje in sprejemanje informacij. Slovenci lahko sodelujemo v številnih webinarjih na tujih straneh, vendar v tujem jeziku. Za vse, ki svoje poslovanje v precejšnji meri naslanjate na spletne strani, so koristni (in skoraj vedno brezplačni) webinarji na strani marketing experiments – ob upoštevanju dejstva, da so locirani v drugem časovnem pasu.

Med večjimi organizatorji webinarjev velja posebej omeniti on24.

Webinar je med drugim odličen pripomoček za izobraževanje. Omogoča neposredno komunikacijo z udeleženci, ki se sproti vključujejo v sam proces učenja. Webinarji so najavljeni vnaprej, nekateri imajo omejeno število mest, na mnogih mesta hitro poidejo. Mnogo koristnih vebinarjev ima zaenkrat še prost vstop.

Več o tem si lahko preberete tukaj.