WhatsApp se je z milijardo prenosov vpisal v zgodovino

Po tem, ko je Facebook za nakup aplikacije WhatsApp odštel 16 milijard dolarjev in s tem sprožil ugibanja o smotrnosti svoje odločitve, aplikacija še naprej izkazuje odlično rast in dosega nove rekorde. WhatsApp si je namreč na svoj Android naložil že milijardti uporabnik!
WhatsApp se je z milijardo prenosov vpisal v zgodovino

WhatsApp se je z milijardo prenosov vpisal v zgodovino (Vir slike: viralblog.com)

Aplikacija WhatsApp, katero je ekipa štirih razvijalcev pod vodstvom Jana Kourna ustvarila avgusta 2010, je pravkar dosegla in presegla izjemen mejnik. Na svoje Androidne naprave si jo je namreč prenesel milijardti uporabnik, s čimer se je WhatsApp zapisal v zgodovino: takšen uspeh so do danes uspele doseči zgolj štiri aplikacije: Gmail, Google Maps in YouTube ter Facebook.  

Tudi po februarju lani, ko je Facebook prevzel WhatsApp, se rast števila uporabnikov hitro povečuje. Dnevno naj bi aplikacijo začelo uporabljati kar milijon ljudi. A temu ni bilo tako že od samega začetka, ko je bila aplikacija ustvarjena. Tedaj je namreč obstajala zgolj verzija za iOS in šele po pojavu različice za Android se je pričela hitra, skorajda neustavljiva rast, ki jo WhatsApp dosega še danes. 

Sedaj WhatsApp velja za eno najbolj razširjenih platform za pošiljanje sporočil med uporabniki mobilnikov, saj se število aktivnih uporabnikov giba pri številki 700 milijonov. Pred kratkim je uporabnike razveselila še nova, močno pričakovana funkcija, ki omogoča glasovno klicanje uporabnikov. Pričakuje se, da bo to še dodatno pospešilo prihod novih uporabnikov. 

Bo WhatsApp dobil oglase?

Kljub zavidljivi bazi uporabnikov pa še vedno ni jasno, kako bosta Kourn in Zuckerberg aplikacijo poskušala monetizirati. Prvi namreč takšnih načrtov sploh nikoli ni imel, drugi pa se je s tem vprašanjem nameraval ukvarjati po tem, ko aplikacija doseže milijardtega uporabnika. 

Vir: Softpedia

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje