WhatsAppova rast se nadaljuje

WhatsAppov soustanovitelj in izvršni direktor Jan Koum je javnosti sporočil novo razveseljivo novico – njegova aplikacija ima 700 milijonov aktivnih uporabnikov mesečno. Ti vsak dan pošljejo več kot 30 milijard sporočil.
WhatsAppova rast se nadaljuje

WhatsApp ima že 700 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov (Vir slike: YouTube).

V objavi na Facebooku je Koum sporočil, da 700 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov vsak dan pošlje več kot 30 milijard sporočil. Spomnimo, da je WhatsApp lani avgusta naštel 600 milijonov aktivnih uporabnikov mesečno, kar pomeni, da je novih 100 milijonov pridobil v zgolj štirih mesecih.

Če bi bil WhatsApp država …

Rast števila uporabnikov na WhatsAppu se vztrajno nadaljuje tudi po prevzemu s strani Facebooka februarja lani. V tem obdobju je WhatsApp pridobil že 200 milijonov novih uporabnikov. Če bi bil WhatsApp država, bi predstavljal tretjo največjo državo, tik za Kitajsko in Indijo.

Milijardti uporabnik se približuje

Kljub zavidljivi bazi uporabnikov WhatsApp še vedno nima načrtov, kako aplikacijo monetizirati. Oktobra lani je Koum dejal, da Facebook ne načrtuje monetizacije WhatsAppa, Zuckerberg pa je dodal, da to ni v njihovem načrtu vse dokler ne bo aplikacija dosegla milijardo uporabnikov. Glede na trenutno rast uporabniške baze bi lahko do premikov na tem področju prišlo kmalu.

Zuckerberg Koumu: “Poveživa svet!”

Snapchat, ena od konkurenčnih aplikacij, je bolj previdna pri serviranju podatkov o številu svojih uporabnikov. Avgusta lani naj bi jih imela nekaj več kot 100 milijonov. Na tem področju je kar nekaj rivalov, med bolj prepoznavnima sta tudi aplikaciji WeChat s 438 milijoni uporabniki in Facebookov Messenger s 500 milijoni uporabnikov.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje