WhatsAppova rast se nadaljuje

WhatsAppov soustanovitelj in izvršni direktor Jan Koum je javnosti sporočil novo razveseljivo novico – njegova aplikacija ima 700 milijonov aktivnih uporabnikov mesečno. Ti vsak dan pošljejo več kot 30 milijard sporočil.
WhatsAppova rast se nadaljuje

WhatsApp ima že 700 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov (Vir slike: YouTube).

V objavi na Facebooku je Koum sporočil, da 700 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov vsak dan pošlje več kot 30 milijard sporočil. Spomnimo, da je WhatsApp lani avgusta naštel 600 milijonov aktivnih uporabnikov mesečno, kar pomeni, da je novih 100 milijonov pridobil v zgolj štirih mesecih.

Če bi bil WhatsApp država …

Rast števila uporabnikov na WhatsAppu se vztrajno nadaljuje tudi po prevzemu s strani Facebooka februarja lani. V tem obdobju je WhatsApp pridobil že 200 milijonov novih uporabnikov. Če bi bil WhatsApp država, bi predstavljal tretjo največjo državo, tik za Kitajsko in Indijo.

Milijardti uporabnik se približuje

Kljub zavidljivi bazi uporabnikov WhatsApp še vedno nima načrtov, kako aplikacijo monetizirati. Oktobra lani je Koum dejal, da Facebook ne načrtuje monetizacije WhatsAppa, Zuckerberg pa je dodal, da to ni v njihovem načrtu vse dokler ne bo aplikacija dosegla milijardo uporabnikov. Glede na trenutno rast uporabniške baze bi lahko do premikov na tem področju prišlo kmalu.

Zuckerberg Koumu: “Poveživa svet!”

Snapchat, ena od konkurenčnih aplikacij, je bolj previdna pri serviranju podatkov o številu svojih uporabnikov. Avgusta lani naj bi jih imela nekaj več kot 100 milijonov. Na tem področju je kar nekaj rivalov, med bolj prepoznavnima sta tudi aplikaciji WeChat s 438 milijoni uporabniki in Facebookov Messenger s 500 milijoni uporabnikov.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje