Wikipedia bo pregledovala stopnjo izobrazbe

Pri Wikipedii so ugotovili, da je eden izmed njihovih moderatorjev in piscev lagal o svoji izobrazbi. Uvedli bodo sistem preverjanja.
Wikipedia bo pregledovala stopnjo izobrazbe

Brezplačna enciklopedija.

Ustanovitelj Wikipedie Jimmy Wales je dejal, da bodo pri tej spletni enciklopediji razvili prostovoljni sistem, ki bo omogočal preverjanje stopnje izobrazbe. Preverjalo se bo predvsem posameznike, ki trdijo, da imajo visoko stopnjo izobrazbe in le to uporabljajo za večjo kredibilnost svojih člankov.

Sistem naj bi deloval tako, da bi avtorji vsebin pošiljali kopije o svoji izobrazbi po faksu v Wikipediino pisarno. Preverjanje naj bi se začelo že čez kak teden.

Celotno zadevo je sicer sprožil 24-letni Američan, ki se je izdajal za profesorja prava.

Mnogo uporabnikov Wikipedie se je že oglasilo na Walesov elektronski naslov. Nasprotovali so tovrstnemu preverjanju, saj bi s tem kršili moto te internetne enciklopedije, ki se glasi: “The encyclopedia anyone can edit.” Zavzemajo se za to, da naj se Wikipedia raje posveti kvaliteti svojih vsebin, kot pa preverjanju izobrazbe posameznikov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje