Wikipedia je dobila konkurenta – Googlov Knol

V sredo je izšel Knol, konkurenčna stran Wikipedie.
Wikipedia je dobila konkurenta - Googlov Knol

Knol in Wikipedia uporabljata enak font.

Ime Knol predstavlja kratico besede knowledge. V principu gre za stran, ki deluje na isti način kot Wikipedia. Posamezniki s svojimi članki pokrivajo različne teme in se pri tem sami odločajo, če želijo, da njihove članke dopolnjujejo tudi drugi.

Mnogim se poraja vprašanje objektivnosti Googla kot spletnega iskalnika, saj zaenkrat velja, da se pri iskanju vsebin na prvem mestu pokažejo rezultati iz Wikipedije. Pri Googlu zagotovljajo, da nikakor ne bodo dajali prednosti Knolovi strani in poudarjajo, da Googlova objektivnost ostaja nespremenjena. Poudarjajo, da namen Knola ni pokončati Wikipedio, prav nasprotno, zelo so zadovoljni s tem, da je Wikipedia tako uspešna in s tem povezujejo tudi svoj prihodnji uspeh.

Knol vsekakor čaka še dolga pot, saj ima Wikipedia na svoji angleški različici strani pribiližno 2,5 milijona vsebin, Knol pa le nekaj sto člankov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje