Wikipedia je dobila konkurenta – Googlov Knol

V sredo je izšel Knol, konkurenčna stran Wikipedie.
Wikipedia je dobila konkurenta - Googlov Knol

Knol in Wikipedia uporabljata enak font.

Ime Knol predstavlja kratico besede knowledge. V principu gre za stran, ki deluje na isti način kot Wikipedia. Posamezniki s svojimi članki pokrivajo različne teme in se pri tem sami odločajo, če želijo, da njihove članke dopolnjujejo tudi drugi.

Mnogim se poraja vprašanje objektivnosti Googla kot spletnega iskalnika, saj zaenkrat velja, da se pri iskanju vsebin na prvem mestu pokažejo rezultati iz Wikipedije. Pri Googlu zagotovljajo, da nikakor ne bodo dajali prednosti Knolovi strani in poudarjajo, da Googlova objektivnost ostaja nespremenjena. Poudarjajo, da namen Knola ni pokončati Wikipedio, prav nasprotno, zelo so zadovoljni s tem, da je Wikipedia tako uspešna in s tem povezujejo tudi svoj prihodnji uspeh.

Knol vsekakor čaka še dolga pot, saj ima Wikipedia na svoji angleški različici strani pribiližno 2,5 milijona vsebin, Knol pa le nekaj sto člankov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje