Wikipedia je dobila konkurenta – Googlov Knol

V sredo je izšel Knol, konkurenčna stran Wikipedie.
Wikipedia je dobila konkurenta - Googlov Knol

Knol in Wikipedia uporabljata enak font.

Ime Knol predstavlja kratico besede knowledge. V principu gre za stran, ki deluje na isti način kot Wikipedia. Posamezniki s svojimi članki pokrivajo različne teme in se pri tem sami odločajo, če želijo, da njihove članke dopolnjujejo tudi drugi.

Mnogim se poraja vprašanje objektivnosti Googla kot spletnega iskalnika, saj zaenkrat velja, da se pri iskanju vsebin na prvem mestu pokažejo rezultati iz Wikipedije. Pri Googlu zagotovljajo, da nikakor ne bodo dajali prednosti Knolovi strani in poudarjajo, da Googlova objektivnost ostaja nespremenjena. Poudarjajo, da namen Knola ni pokončati Wikipedio, prav nasprotno, zelo so zadovoljni s tem, da je Wikipedia tako uspešna in s tem povezujejo tudi svoj prihodnji uspeh.

Knol vsekakor čaka še dolga pot, saj ima Wikipedia na svoji angleški različici strani pribiližno 2,5 milijona vsebin, Knol pa le nekaj sto člankov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje