Wikipedijinih 10 milijonov člankov

Brezplačna spletna enciklopedija je pretekli konec tedna obširno zbirko dopolnila na izjemnih 10 milijonov vnosov.
Wikipedijinih 10 milijonov člankov

Wikipediji so v preteklosti očitali tudi dvojna merila.

Besedila so ustvarjena v skupno 250 jezikih, najpopularnejši pa je angleščina, v katerem je napisanih 2,3 milijona člankov. Sledijo ji nemščina, francoščina, poljščina in japonščina.

Neprofitna organizacija Wikimedia, ki med drugim upravlja tudi s stranjo Wikipedia, sredstva za svoje delo črpa iz donacij. Pred dnevi je organizacija The Alfred P. Sloan radodarno poklonila znesek v višini 3 milijonov dolarjev, ki se bodo izplačevali v naslednjih treh letih. Sredstva bodo porabili za izboljšave na področju kakovosti vsebin, učinkovitejšega zbiranja denarnih prispevkov in preko DVD-jev in knjig ponuditi brezplačno znanje tudi tistim, ki nimajo dostopa do spleta.

Wikimedia ima zaposlenih 15 ljudi, do leta 2010 si želijo še dodatnih 10 sodelavcev. V letu 2006 so zbrali skupno 1,5 milijona dolarjev prispevkov, v letu 2007 se je ta številka dvignila na 2,7 milijona ($315.000 je v obliki svojih delnic doniral tudi Google).

Na račun kredibilnosti Wikipedijinih člankov, je bilo od ustanovitvenega leta 2001 napisano že marsikaj. Mnogi so mnenja, da bi morala organizacija postati finančno neodvisna in sredstva za razvoj črpati iz oglasnih sporočil na strani. Za dober zaslužek pogoje vsekakor ima, saj zaseda 5. mesto najbolj obiskanih strani na internetu, s 4 milijardami ogledov strani letno.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje