Wikipedijinih 10 milijonov člankov

Brezplačna spletna enciklopedija je pretekli konec tedna obširno zbirko dopolnila na izjemnih 10 milijonov vnosov.
Wikipedijinih 10 milijonov člankov

Wikipediji so v preteklosti očitali tudi dvojna merila.

Besedila so ustvarjena v skupno 250 jezikih, najpopularnejši pa je angleščina, v katerem je napisanih 2,3 milijona člankov. Sledijo ji nemščina, francoščina, poljščina in japonščina.

Neprofitna organizacija Wikimedia, ki med drugim upravlja tudi s stranjo Wikipedia, sredstva za svoje delo črpa iz donacij. Pred dnevi je organizacija The Alfred P. Sloan radodarno poklonila znesek v višini 3 milijonov dolarjev, ki se bodo izplačevali v naslednjih treh letih. Sredstva bodo porabili za izboljšave na področju kakovosti vsebin, učinkovitejšega zbiranja denarnih prispevkov in preko DVD-jev in knjig ponuditi brezplačno znanje tudi tistim, ki nimajo dostopa do spleta.

Wikimedia ima zaposlenih 15 ljudi, do leta 2010 si želijo še dodatnih 10 sodelavcev. V letu 2006 so zbrali skupno 1,5 milijona dolarjev prispevkov, v letu 2007 se je ta številka dvignila na 2,7 milijona ($315.000 je v obliki svojih delnic doniral tudi Google).

Na račun kredibilnosti Wikipedijinih člankov, je bilo od ustanovitvenega leta 2001 napisano že marsikaj. Mnogi so mnenja, da bi morala organizacija postati finančno neodvisna in sredstva za razvoj črpati iz oglasnih sporočil na strani. Za dober zaslužek pogoje vsekakor ima, saj zaseda 5. mesto najbolj obiskanih strani na internetu, s 4 milijardami ogledov strani letno.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje