BLOG MARKETING DELAVNICA

Wikipedijinih 10 milijonov člankov

Brezplačna spletna enciklopedija je pretekli konec tedna obširno zbirko dopolnila na izjemnih 10 milijonov vnosov.
Wikipedijinih 10 milijonov člankov

Wikipediji so v preteklosti očitali tudi dvojna merila.

Besedila so ustvarjena v skupno 250 jezikih, najpopularnejši pa je angleščina, v katerem je napisanih 2,3 milijona člankov. Sledijo ji nemščina, francoščina, poljščina in japonščina.

Neprofitna organizacija Wikimedia, ki med drugim upravlja tudi s stranjo Wikipedia, sredstva za svoje delo črpa iz donacij. Pred dnevi je organizacija The Alfred P. Sloan radodarno poklonila znesek v višini 3 milijonov dolarjev, ki se bodo izplačevali v naslednjih treh letih. Sredstva bodo porabili za izboljšave na področju kakovosti vsebin, učinkovitejšega zbiranja denarnih prispevkov in preko DVD-jev in knjig ponuditi brezplačno znanje tudi tistim, ki nimajo dostopa do spleta.

Wikimedia ima zaposlenih 15 ljudi, do leta 2010 si želijo še dodatnih 10 sodelavcev. V letu 2006 so zbrali skupno 1,5 milijona dolarjev prispevkov, v letu 2007 se je ta številka dvignila na 2,7 milijona ($315.000 je v obliki svojih delnic doniral tudi Google).

Na račun kredibilnosti Wikipedijinih člankov, je bilo od ustanovitvenega leta 2001 napisano že marsikaj. Mnogi so mnenja, da bi morala organizacija postati finančno neodvisna in sredstva za razvoj črpati iz oglasnih sporočil na strani. Za dober zaslužek pogoje vsekakor ima, saj zaseda 5. mesto najbolj obiskanih strani na internetu, s 4 milijardami ogledov strani letno.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje