WikiPock s celotno kopijo Wikipedie na vaš mobilnik

Aplikacija vam omogoča iskanje in prebiranje vsebin z Wikipedie na vašem mobilniku, brez internetne povezave za 10 dolarjev (7,9 eur).
WikiPock s celotno kopijo Wikipedie na vaš mobilnik

Wikipedia sedaj na mobilniku, brez internetne povezave.

Wikipedia je brezplačna spletna enciklopedija dostopna v skoraj vseh svetovnih jezikih, katero lahko soustvarja vsak uporabnik.

Sedaj je na voljo WikiPock, aplikacija za mobilne aparate, ki vsebuje do 4 gigabajte vsebin z Wikipedie v angleškem jeziku (brez slikovnega materiala) in je v prodaji za 10 dolarjev. Verzije z vsebinami drugih jezikov so vsebinsko manjše, na voljo pa so še v nemškem, francoskem, poljskem, nizozemskem, italijanskem, portugalskem in španskem jeziku.

Aplikacijo lahko neposredno pridobite z interneta, ali pa na posebni microSD kartici. Wikipock je na voljo za uporabo uporabnikom Blackberryjev in mobilnikom ki uporabljajo Windows Mobile, kmalu pa bo na voljo še za iPhone, Android in Symbian telefone. Za iPhone pa obstaja kompetenčna aplikacija imenovana Encyclopedia, ki ponuja približno enako vsebino, za isto ceno.

Vsi ti telefoni sicer lahko dostopajo do Wikipedijinih člankov preko brskalnika, vendar gre tu za prednost, saj internetna povezava ni vedno na voljo, ima prilagojen mobilni format in omogoča hitrejše iskanje. Raziskave kažejo, da naj bi bili uporabniki bolj nagnjeni k plačevanju mobilnih aplikacij, čeprav lahko iste informacije pridobijo brezplačno na spletu.

Sicer pa bo 10 odstotkov prodaje namenjenih Wikimedia Foundation.

Vir: TechCrunch