Will.i.am ima svojo pametno uro

Pevec skupine Black Eyed Peas je na konferenci Dreamforce 2014 v San Franciscu predstavil novo pametno uro. Uro, ki so jo poimenovali Puls, je pevec že nekajkrat nosil, tokrat pa jo je tudi uradno predstavil. Ali proizvajalci pametnih ur dobivajo resnega konkurenta?
Will.i.am ima svojo pametno uro

Will.i.am: Puls ni ura! (Vir slike: YouTube)

Ura Puls ima ukrivljen zaslon, na njenem hrbtišču pa se skriva baterija. Odlikuje jo 1 GB RAM-a in 16 GB spomina, omogoča Bluetooth, 3G in brezžično povezljivost, z možnostjo delovanja s SIM kartico, poganja pa jo Snapdragon procesor. Na pevčevi roki so navzoči lahko na predstavitvi občudovali Puls v črni barvi, na voljo pa bo še v modri, beli in rožasti barvi. Cena in datum začetka prodaje še nista znana.

Wiil.i.am: To ni ura

Kaj jo dela drugačno od drugih pametnih ur? Predvsem sposobnost samostojnega delovanja. Uporabnik lahko torej opravlja klice, pošilja elektronsko pošto in sporočila, posluša glasbo, omogoča mu tudi nekatere nastavitve za spremljanje športne aktivnosti, skratka glavne funkcionalnosti drugih pametnih ur, le, da pri Pulsu v bližini ne potrebujemo telefona. »To ni ura,« je dejal Will.i.am na predstavitvi. »Ure nimajo SIM kartic. To je nov tip komunikacije

V enem od video spotov Will.i.am-a je nastopila tudi Samra Ičanović, podjetna Korošica >>

Razvoj Pulsa je trajal kar dve leti. Njena posebnost je tudi orodje za prepoznavo glasu. Imenuje se Aneeda, kar naj bi namigovalo na orodje, ki uporabniku nudi vse, kar potrebuje (All the things you need).

Baterija zdrži le pet ur?

V nekem intervjuju je Will.i.am izjavil, da zaradi Pulsa ne nosi več telefona. »To je moj telefon,« in pokazal na uro. »Veliko pametnih ur potrebuje pameten telefon – moja ga ne potrebuje. Podjetje sem zagnal sam, njegov razvoj financiral z lastnim denarjem.«Glede na številne priljubljene aplikacije, ki so dostopne tudi s Pulsom, resnično ne potrebuje več telefona. Na njej so namreč dostopni Facebook, Instagram, tudi Twitter. Kot kaže, je za zdaj edina pomanjkljivost Will.i.amove ure, dejstvo, da naj bi baterija zdržala le pet ur. Veliko brskanja po družbenih omrežjih si torej očitno (še) ne more privoščiti.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje