Will.i.am ima svojo pametno uro

Pevec skupine Black Eyed Peas je na konferenci Dreamforce 2014 v San Franciscu predstavil novo pametno uro. Uro, ki so jo poimenovali Puls, je pevec že nekajkrat nosil, tokrat pa jo je tudi uradno predstavil. Ali proizvajalci pametnih ur dobivajo resnega konkurenta?
Will.i.am ima svojo pametno uro

Will.i.am: Puls ni ura! (Vir slike: YouTube)

Ura Puls ima ukrivljen zaslon, na njenem hrbtišču pa se skriva baterija. Odlikuje jo 1 GB RAM-a in 16 GB spomina, omogoča Bluetooth, 3G in brezžično povezljivost, z možnostjo delovanja s SIM kartico, poganja pa jo Snapdragon procesor. Na pevčevi roki so navzoči lahko na predstavitvi občudovali Puls v črni barvi, na voljo pa bo še v modri, beli in rožasti barvi. Cena in datum začetka prodaje še nista znana.

Wiil.i.am: To ni ura

Kaj jo dela drugačno od drugih pametnih ur? Predvsem sposobnost samostojnega delovanja. Uporabnik lahko torej opravlja klice, pošilja elektronsko pošto in sporočila, posluša glasbo, omogoča mu tudi nekatere nastavitve za spremljanje športne aktivnosti, skratka glavne funkcionalnosti drugih pametnih ur, le, da pri Pulsu v bližini ne potrebujemo telefona. »To ni ura,« je dejal Will.i.am na predstavitvi. »Ure nimajo SIM kartic. To je nov tip komunikacije

V enem od video spotov Will.i.am-a je nastopila tudi Samra Ičanović, podjetna Korošica >>

Razvoj Pulsa je trajal kar dve leti. Njena posebnost je tudi orodje za prepoznavo glasu. Imenuje se Aneeda, kar naj bi namigovalo na orodje, ki uporabniku nudi vse, kar potrebuje (All the things you need).

Baterija zdrži le pet ur?

V nekem intervjuju je Will.i.am izjavil, da zaradi Pulsa ne nosi več telefona. »To je moj telefon,« in pokazal na uro. »Veliko pametnih ur potrebuje pameten telefon – moja ga ne potrebuje. Podjetje sem zagnal sam, njegov razvoj financiral z lastnim denarjem.«Glede na številne priljubljene aplikacije, ki so dostopne tudi s Pulsom, resnično ne potrebuje več telefona. Na njej so namreč dostopni Facebook, Instagram, tudi Twitter. Kot kaže, je za zdaj edina pomanjkljivost Will.i.amove ure, dejstvo, da naj bi baterija zdržala le pet ur. Veliko brskanja po družbenih omrežjih si torej očitno (še) ne more privoščiti.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje