Will.i.am ima svojo pametno uro

Pevec skupine Black Eyed Peas je na konferenci Dreamforce 2014 v San Franciscu predstavil novo pametno uro. Uro, ki so jo poimenovali Puls, je pevec že nekajkrat nosil, tokrat pa jo je tudi uradno predstavil. Ali proizvajalci pametnih ur dobivajo resnega konkurenta?
Will.i.am ima svojo pametno uro

Will.i.am: Puls ni ura! (Vir slike: YouTube)

Ura Puls ima ukrivljen zaslon, na njenem hrbtišču pa se skriva baterija. Odlikuje jo 1 GB RAM-a in 16 GB spomina, omogoča Bluetooth, 3G in brezžično povezljivost, z možnostjo delovanja s SIM kartico, poganja pa jo Snapdragon procesor. Na pevčevi roki so navzoči lahko na predstavitvi občudovali Puls v črni barvi, na voljo pa bo še v modri, beli in rožasti barvi. Cena in datum začetka prodaje še nista znana.

Wiil.i.am: To ni ura

Kaj jo dela drugačno od drugih pametnih ur? Predvsem sposobnost samostojnega delovanja. Uporabnik lahko torej opravlja klice, pošilja elektronsko pošto in sporočila, posluša glasbo, omogoča mu tudi nekatere nastavitve za spremljanje športne aktivnosti, skratka glavne funkcionalnosti drugih pametnih ur, le, da pri Pulsu v bližini ne potrebujemo telefona. »To ni ura,« je dejal Will.i.am na predstavitvi. »Ure nimajo SIM kartic. To je nov tip komunikacije

V enem od video spotov Will.i.am-a je nastopila tudi Samra Ičanović, podjetna Korošica >>

Razvoj Pulsa je trajal kar dve leti. Njena posebnost je tudi orodje za prepoznavo glasu. Imenuje se Aneeda, kar naj bi namigovalo na orodje, ki uporabniku nudi vse, kar potrebuje (All the things you need).

Baterija zdrži le pet ur?

V nekem intervjuju je Will.i.am izjavil, da zaradi Pulsa ne nosi več telefona. »To je moj telefon,« in pokazal na uro. »Veliko pametnih ur potrebuje pameten telefon – moja ga ne potrebuje. Podjetje sem zagnal sam, njegov razvoj financiral z lastnim denarjem.«Glede na številne priljubljene aplikacije, ki so dostopne tudi s Pulsom, resnično ne potrebuje več telefona. Na njej so namreč dostopni Facebook, Instagram, tudi Twitter. Kot kaže, je za zdaj edina pomanjkljivost Will.i.amove ure, dejstvo, da naj bi baterija zdržala le pet ur. Veliko brskanja po družbenih omrežjih si torej očitno (še) ne more privoščiti.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje