Windows 7 prodan že 90 milijonkrat

Avtor Nejc Krumpačnik — 05.03.2010
Komentiraj!
Če vidite slike nasmejanega Steva Ballmerja, najverjetneje razmišlja o operacijskem sistemu Windows 7. Vse od njegovega izida 22. oktobra prejšnje leto, je Microsoftov najnovejši operacijski sistem bil prodan že 90 milijonkrat.
Windows 7 prodan že 90 milijonkrat

Windows 7 se odlično prodaja (slika: geek.com).

Peter Klein, Microsoftov šef financ, je novico naznanil na konferenci Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. Tako veliko število prodaj uvršča Windows 7 na prvo mesto med najhitreje prodajanimi operacijskimi sistemi, kar jih je Microsoft sploh kdarkoli izdal. Klein pričakuje, da bo prodaja še poskočila, saj se uporabniki enterprise različic šele zdaj odločajo o nadgradnjah. Microsoft namreč opaža, da je veliko uporabnikov zainterisiranih za razvijanje operacijskega sistema, zato pogovori z njimi že potekajo.   

Šlo bo torej za osvežitveni cikel enterprise različice OS Windows. Ni še natančno znano, kdaj se bo zgodil in kako hitro, a pri Microsoftu pričakujejo, da še letošnje koledarsko leto. Konec lanskega leta bi lahko bil grozen za Microsoft, če javnost Windows 7 ne bi sprejela dobro, tako kot ni operacijskega sistema Vista. Velika vprašanja bi se postavljala o prihodnosti operacijskega sistema. Kot je lahko opaziti, je Microsoft trdo delal, da bi izpopolnil svojo najnovejšo različico OS Windows 7. V kombinaciji z inteligentno zastavljeno splavitvijo testne beta različice je Microsoft torej stlakoval pravo pot do uspeha.

Druga polovica leta 2010 zna biti še posebej zanimiva. Linux nadaljuje z izboljšavami in na trgu navdušuje z Ubuntujem, Google pa bo izdal operacijski sistem Chrome. Noben izmed njiju ne more odstraniti Windows z vrha lestvice v bližnji prihodnosti, a vsi vemo, kako se lahko tržni delež po določenem času močno spremeni. Dober primer tega je trg brskalnikov.

Windows 8 lahko sicer pričakujemo leta 2012, bo pa glede na zmeraj bolj zaostreno konkurenco moral biti resnično dodelan in uporabniku prijazen operacijski sistem. 

 

Vir: Geek.com

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!