Windows Vista za 1632 dolarjev

Avtor andrejmotl — 25.05.2008
Komentiraj!
IT menedžer Bill je za svojo različico nadgradnje operacijskega sistema Windows plačal sedemkratno ceno. Če vam pri vpisovanju podatkov za plačilo program javlja napako, raje počakajte, preden plačilo izvedete še enkrat.
Windows Vista za 1632 dolarjev

Windows Vista ima dolg seznam nasprotnikov.

Če se vam zdi, da ste za svojo različico zadnjega sistema Windows plačali preveč, potem se boste zamislili nad naslednjo (resnično) zgodbo. Bill, IT menedžer, je za svojo namreč skupno plačal neverjetnih 1632 dolarjev. Ker je imel težave z vpisovanjem podatkov za plačilo v programu Windows Live Marketplace, je na koncu podatke vpisal kar sedemkrat. Tako je namesto 233,15 dolarjev plačal zgoraj omenjeno vsoto, Microsoft pa se z njegovo težavo ne želi ubadati.

Krivdo je Microsoft najprej preložil na banko, preko katere je Bill izvedel plačilo. Nato so le odstranili štiri izmed sedmih plačil, a tri so ostala. Po dveh tednih konstantnih klicev na Microsoft se ni nič spremenilo, Bill vsakič prejme obvestilo, da bo odgovor prejel v dnevu ali dveh. Posledično ima zaradi nepričakovanih stroškov Bill velike težave s plačevanjem računov, grozi pa mu celo lakota. V prihodnosti namerava delo opravljati samo še na sistemih Unix/Linux. 


Vir: Consumerist

Prijavi se na e-novice!