Xiaomi postavil nov Guinnessov rekord

Kitajski velikan, Xiaomi, ki je zahodnemu svetu v oči padel zlasti na račun posnemanja podjetja Apple, je svoj peti rojstni dan proslavil na poseben način. Kitajci so pripravili festival za svoje oboževalce in jim ponudili svoje napravice.
Xiaomi postavil nov Guinnessov rekord

Xiaomijev Lei Jun se lahko pohvali še z Guinnessovim rekordom (Vir slike: YouTube).

Odziv oboževalcev je bil izjemen – takšnih odzivov so sicer pri Xiaomiju, ki je vreden več kot 46 milijard dolarjev, že navajeni. Tokrat je Xiaomi v le 12 urah prodal več kot 2,1 milijona pametnih telefonov prek spletne strani Mi.com in s tem postavil nov Guinnessov rekord.

Prek Mi.com so po podatkih spletne strani Guinnessovih svetovnih rekordov prodali kar 2.112.010 pametnih telefonov, s čimer so presegli prejšnji rekord prodanih mobilnih telefonov na eni spletni platformi v 24 urah.

Kdo so moški, ki stojijo na čelu najvrednejših startupov? >>

Poleg pametnih telefonov so šli kot za med še ostali produkti

Prodaja je tako skupaj znesla kar 335 milijonov dolarjev, a ta številka ne vključuje še 770 tisoč prodanih pametnih naprav, 247 tisoč Mi Power Stripov, 208 tisoč Mi Bandov, 79 tisoč Mi Wi-Fi routerjev in 38.600 Mi TV-jev, ki so jih prodali med dogodkom.

Več kot milijon klicev v enem dnevu

Xiaomi je v 12 urah od 2,1 milijonov pametnih telefonov razposlal kar pol milijona napravic. Da je imelo podjetje resnično delaven dan, priča tudi podatek, da je 1.800 ljudi, ki so skrbeli za pomoč strankam, prejeli in odgovorili na več kot milijonov klicev.

Kitajska senzacija napada Ameriko >>

Apple z večjo prodajo, a ne na eni platformi

Kljub temu da je Apple prodal štiri milijone iPhonov 6 in iPhonov 6 Plus v prvih 24 urah in 10 milijonov pametnih telefonov med prvim koncem tedna prodaje, in sicer tako prek spletne trgovine kot tudi prek fizičnih trgovin, gre nov rekord pripisati Xiaomiju zato, ker so prodali takšno količino le na eni platformi.

Xiaomi je danes peti največji proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. Zadje poročilo Kantar Wordkpanel ComTech priča, da je na Kitajskem Xiaomi celo prehitel Apple in prevzel prvo mesto.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje