Xiaomi postavil nov Guinnessov rekord

Kitajski velikan, Xiaomi, ki je zahodnemu svetu v oči padel zlasti na račun posnemanja podjetja Apple, je svoj peti rojstni dan proslavil na poseben način. Kitajci so pripravili festival za svoje oboževalce in jim ponudili svoje napravice.
Xiaomi postavil nov Guinnessov rekord

Xiaomijev Lei Jun se lahko pohvali še z Guinnessovim rekordom (Vir slike: YouTube).

Odziv oboževalcev je bil izjemen – takšnih odzivov so sicer pri Xiaomiju, ki je vreden več kot 46 milijard dolarjev, že navajeni. Tokrat je Xiaomi v le 12 urah prodal več kot 2,1 milijona pametnih telefonov prek spletne strani Mi.com in s tem postavil nov Guinnessov rekord.

Prek Mi.com so po podatkih spletne strani Guinnessovih svetovnih rekordov prodali kar 2.112.010 pametnih telefonov, s čimer so presegli prejšnji rekord prodanih mobilnih telefonov na eni spletni platformi v 24 urah.

Kdo so moški, ki stojijo na čelu najvrednejših startupov? >>

Poleg pametnih telefonov so šli kot za med še ostali produkti

Prodaja je tako skupaj znesla kar 335 milijonov dolarjev, a ta številka ne vključuje še 770 tisoč prodanih pametnih naprav, 247 tisoč Mi Power Stripov, 208 tisoč Mi Bandov, 79 tisoč Mi Wi-Fi routerjev in 38.600 Mi TV-jev, ki so jih prodali med dogodkom.

Več kot milijon klicev v enem dnevu

Xiaomi je v 12 urah od 2,1 milijonov pametnih telefonov razposlal kar pol milijona napravic. Da je imelo podjetje resnično delaven dan, priča tudi podatek, da je 1.800 ljudi, ki so skrbeli za pomoč strankam, prejeli in odgovorili na več kot milijonov klicev.

Kitajska senzacija napada Ameriko >>

Apple z večjo prodajo, a ne na eni platformi

Kljub temu da je Apple prodal štiri milijone iPhonov 6 in iPhonov 6 Plus v prvih 24 urah in 10 milijonov pametnih telefonov med prvim koncem tedna prodaje, in sicer tako prek spletne trgovine kot tudi prek fizičnih trgovin, gre nov rekord pripisati Xiaomiju zato, ker so prodali takšno količino le na eni platformi.

Xiaomi je danes peti največji proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. Zadje poročilo Kantar Wordkpanel ComTech priča, da je na Kitajskem Xiaomi celo prehitel Apple in prevzel prvo mesto.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje