BLOG MARKETING DELAVNICA

Xiaomi razprodal nova modela telefonov v manj kot 3 minutah

Napravici, ki ju je kitajski Xiaomi razprodal, še preden so prešteli do deset, bosta na voljo spet v začetku februarja. Xiaomi vse bolje obvlada situacijo na Kitajskem, s čimer si dobro utrjuje prednost pred ostalimi konkurenti.
Xiaomi razprodal nova modela telefonov v manj kot 3 minutah

Lei Jun, ki je na čelu podjetja Xiaomi, verjame v Applov recept uspeha (Vir slike: YouTube).

Modela Mi Note in Mi Note Pro so ta teden predstavili javnosti in ju tudi razprodali. Zanimivo je, da se je podjetje pohvalilo s tem podatkov, a hkrati niso povedali, koliko so jih prodali.

Spomimo, Xiaomi je podjetje, pri katerem lahko najdemo številne podobnosti s podjetjem Apple. Tako v nastopu njihovega izvršnega direktorja kot tudi v načinu predstavitve novih napravic in marketingu. Če lahko uspeva Applu, zakaj ne bi tudi Xiaomiju? No, vendarle obstaja razlika med njima. Xiaomijevi modeli, katerih imena prav tako precej spominjajo na Applova, so precej bolj cenovni ugodni.

Applov recept, recept za uspeh

Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno leta 2010, za vzornika pa so si vzeli podjetje Apple. Čeprav so nenehno kritizirani zaradi številnih podobnosti z Applom, pa je očitno, da jim le-ta prinaša veliko uspeha. Tako kot je bilo to ta teden, ko so svoja nova modela razprodali.

Pri tokratni prodaji je povsem možno, da so imeli omejeno zalogo, saj novo priložnost za nakup obljubljajo že v začetku februarja. Kakorkoli, Xiaomi ima za seboj zelo kratko in obenem tudi zelo uspešno zgodovino.

Letošnji cilj: prodati 100 milijonov pametnih telefonov

Samo leta 2014 so prodali več kot 61 milijonov pametnih telefonov. Na Kitajskem je delež Xiaomija lani predstavljal okoli 13,5 odstotkov trga, s čimer se je uvrstil na tretje mesto, za Lenovom in Huaweijem. Na Kitajskem je obseg trga povečal kar za dvakrat, njegova rast pa bo opazna tudi v prihodnje, pravijo analitiki. Mimogrede, lani so si zadali cilj, da bodo letos prodali 100 milijonov pametnih telefonov. Ali so na dobri poti, lahko le ugibamo, saj kot rečeno podjetje ni sporočilo, koliko napravic so prodali. Po podatkih IDC-ja, se Xiaomi danes že uvršča kot tretji največji proizvajalec pametnih telefonov, takoj za Applom in Samsungom.

Mi Note in Mi Note Pro – opazite podobnost v imenih z Applovimi napravicami? – sta po videzu mešanica med Samsungovim Galaxy Note in Applovim iPhone 6 Plus (od tod tudi ime). Obe napravici imata 5,7 inčna zaslona. Prvi se prodaja za 370 dolarjev, drugi za 530 dolarjev. Za primerjavo, iPhone 6 Plus se na Kitajskem prodaja za 749 dolarjev.

Apple: Xiaomi je len in krade

»Nismo počaščeni,« je dejal Jony Ive hardwareski in softwareski direktor. »Ko nekaj delaš prvič, ne veš, ali bo delovalo. Delaš sedem, osem let na nečem, kar se potem kopira. Moram biti iskren, prva stvar, ki mi pade na pamet, so vikendi, ki bi jih lahko preživel s svojo družino, pa jih nisem. Mislim, da so tatiči in leni.«

Xiaomi se je na te ostre besede seveda odzval in dejal, da so obtožbe za posnemanje pretirane in da so njihove inženirje preprosto navdahnili veliki izdelki in dober dizajn. Kakorkoli, Xiaomiju se očitno obeta svetla prihodnost in kupi zelencev.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje