Xlab je zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013

V Ljubljani je včeraj potekala tiskovna konferenca, kjer so bile razkrite podrobnosti tekmovanja NASA World Wind Challenge, na katerem je zmagalo slovensko razvojno IT podjetje Xlab (član Tehnološkega parka v Ljubljani).
Xlab je zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013

Xlab zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013. (Vir slike: xlab.si)

Ljubljansko informacijsko tehnološko (IT) podjetje Xlab, z okrog 70 zaposlenimi in z močnim raziskovalnim zaledjem na področju porazdeljenih sistemov, je pred kratkim s svojim sklopom rešitev zmagalo na tekmovanju Nasa World Wind Europa Challenge.

Zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013

Podjetje Xlab je sprejelo izziv sestaviti prostorsko aplikacijo za zbiranje podatkov z uporabo odprtokodnega sistema World Wind agencije NASA. Orodje, ki so ga razvili je bilo nagrajeno s prvim mestom v kategoriji programskih aplikacij za pomoč na področju mestne infrastrukture, znanstvenih raziskav, navigacije, načrtovanja letalskih poti, satelitske industrije ali izobraževanja.

Nagrada za slovensko podjetje Xlab predstavlja predvsem dobro referenco, saj Nasino orodje uporabljajo številne ameriške nevladne in vladne organizacije. Ekipa podjetja, ki jo sestavljajo Vito Čuček, Marjan Šterk, Jure Polutnik, Marko Praprotnik in Gregor Berginc, je Nasino platformo izboljšala z efekti ter zagotovila pohitritev vektorskih izrisov, pospešila prenos podatkov, poleg tega pa je ekipi uspelo še razbremeniti internetne povezave in strežnike.

Začetki razvoja Xlabove rešitve segajo v leto 2008, ko so v Xlabu začeli uporabljati odprtokodno Nasino programsko ogrodje World Wind, ki omogoča vizualizacijo in obdelavo geografskih podatkov. Lani so se nato prijavili na omenjeno tekmovanje in dotlej razvite rešitve prilagodili za potrebe tekmovanja, na katerem se je v zaključnem delu pretekli teden v Firencah pomerilo osem ekip.

Gaea+

Xlab je sicer na istem programskem jedru v zadnjih letih vzporedno razvil več orodij za različne ciljne uporabnike, ki jih trži pod blagovno znamko Gaea+. Med uporabniki njihovih orodij so denimo slovenska uprava za zaščito in reševanje, Planinska zveza Slovenije, Skupnost občin Slovenije, nekatere gasilske brigade.

Gaea+ je preprosta za uporabo in omogoča predstavitev neomejenih količin poljubnih geografsko označenih podatkov v obliki slojev, ki nadgrajujejo osnovno vizualizacijo površja Zemlje z zbirko vsebinsko sorodnih podatkov.

Čestitke podjetju Xlab!

Vir: xlab.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje