Xlab je zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013

V Ljubljani je včeraj potekala tiskovna konferenca, kjer so bile razkrite podrobnosti tekmovanja NASA World Wind Challenge, na katerem je zmagalo slovensko razvojno IT podjetje Xlab (član Tehnološkega parka v Ljubljani).
Xlab je zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013

Xlab zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013. (Vir slike: xlab.si)

Ljubljansko informacijsko tehnološko (IT) podjetje Xlab, z okrog 70 zaposlenimi in z močnim raziskovalnim zaledjem na področju porazdeljenih sistemov, je pred kratkim s svojim sklopom rešitev zmagalo na tekmovanju Nasa World Wind Europa Challenge.

Zmagovalec NASA World Wind Europe Challenge 2013

Podjetje Xlab je sprejelo izziv sestaviti prostorsko aplikacijo za zbiranje podatkov z uporabo odprtokodnega sistema World Wind agencije NASA. Orodje, ki so ga razvili je bilo nagrajeno s prvim mestom v kategoriji programskih aplikacij za pomoč na področju mestne infrastrukture, znanstvenih raziskav, navigacije, načrtovanja letalskih poti, satelitske industrije ali izobraževanja.

Nagrada za slovensko podjetje Xlab predstavlja predvsem dobro referenco, saj Nasino orodje uporabljajo številne ameriške nevladne in vladne organizacije. Ekipa podjetja, ki jo sestavljajo Vito Čuček, Marjan Šterk, Jure Polutnik, Marko Praprotnik in Gregor Berginc, je Nasino platformo izboljšala z efekti ter zagotovila pohitritev vektorskih izrisov, pospešila prenos podatkov, poleg tega pa je ekipi uspelo še razbremeniti internetne povezave in strežnike.

Začetki razvoja Xlabove rešitve segajo v leto 2008, ko so v Xlabu začeli uporabljati odprtokodno Nasino programsko ogrodje World Wind, ki omogoča vizualizacijo in obdelavo geografskih podatkov. Lani so se nato prijavili na omenjeno tekmovanje in dotlej razvite rešitve prilagodili za potrebe tekmovanja, na katerem se je v zaključnem delu pretekli teden v Firencah pomerilo osem ekip.

Gaea+

Xlab je sicer na istem programskem jedru v zadnjih letih vzporedno razvil več orodij za različne ciljne uporabnike, ki jih trži pod blagovno znamko Gaea+. Med uporabniki njihovih orodij so denimo slovenska uprava za zaščito in reševanje, Planinska zveza Slovenije, Skupnost občin Slovenije, nekatere gasilske brigade.

Gaea+ je preprosta za uporabo in omogoča predstavitev neomejenih količin poljubnih geografsko označenih podatkov v obliki slojev, ki nadgrajujejo osnovno vizualizacijo površja Zemlje z zbirko vsebinsko sorodnih podatkov.

Čestitke podjetju Xlab!

Vir: xlab.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje