Xmas3 – naravna in sodobna božična drevesca

Ste že slišali za Xmas3? Gre za najnovejši projekt oblikovalke Rade Kos, ki je prišel ob ravno pravem času (pred božičnimi in novoletnimi prazniki), in ki hitro osvaja tudi druge evropske države ter tiste, čez lužo.
Xmas3 - naravna in sodobna božična drevesca

Xmas3

Xmas3 božična drevesca odlikuje elegantna oblika, so minimalistična in povsem ustrezajo sodobnim oblikovalskim trendom in okusom, ki vztrajno iščejo sožitje z naravo. »Ideja za Xmas3 se je rodila iz večnega vprašanja, ali krasiti plastično drevo, ki je v vseh pogledih škodljivo okolju (pri izdelavi in kot odpadek po nekajletni uporabi) ali sekati mlade smrečice (čeprav pravijo, da jih namensko zasajajo) in njih trgati iz njihovega naravnega okoljapravi Rada Kos, ki je drevesca oblikovala in jih trži pod blagovno znamko Rada Kos design. Xmas3 ima tako vse prednosti božičnih dreves, ki so narejeni iz umetnih materialov (trpežnost, možnost večkratne uporabe), a nobene njihove slabosti. Kljub temu, da je drevesce narejeno iz naravnih materialov, Xmas3 nima slabosti naravnih smrečic in jelk (odpadanje iglic).

Značilnost Xmas3 drevesc je, da so njihovi sestavni deli narejeni iz slovenskega lesa in premazani z okolju prijaznim premazom za les, kar jim zagotavlja trpežnost. Drevesa se enostavno sestavi in nato razstavi, zaradi česar jih lahko tudi večkrat uporabimo.

Izumiteljica Xmas3 dreves Rada Kos sicer ni novinka na področju oblikovanja. Že dve desetletji vodi Ustvarjalne delavnice, šolo ročnih spretnosti za otroke. Prav tako je urednica revije Prostočasnik, v kateri lahko najdete mnogo kreativnih idej in nasvetov za ustvarjanje. Izdala je tudi že več priročnikov za ustvarjanje. Njen zadnji Preproste stvari za male dlani: ustvarjajmo z otroki je izšel leta 2011, nekateri priročniki pa so prevedeni tudi v nemščino.

Kljub temu, da je projekt Xmas3 dodobra zaživel šele pred mesecem dni, je že sedaj zelo priljubljen tudi v tujini. Kar je bila tudi želja gospe Rade Kos. Kot nam je povedala, naročila prihajajo tudi iz New Yorka, Amsterdama in Kanade, zato bodo v smeri osvajanja tujih trgov delali tudi v prihodnje.

Oznake: