Investiranje v start-up podjetja: Y Combinator

Y Combinator se ukvarja z najbolj zgodnjim financiranjem start-up podjetij. Pomaga pri financiranju prvih stroškov v start-up podjetju. Nekatera podjetja potrebujejo zgolj tako imenovano začetno financiranje (angl. seed funding), spet druga podjetja bodo potrebovala še nadaljnje financiranje.
Investiranje v start-up podjetja: Y Combinator

Y Combinator (Vir slike: sxc.hu)

Cilj podjetja Y Combinator je start-up podjetjem nuditi pomoč v prvi fazi, npr. da start-up sploh pride do tiste točke na kateri že nekaj naredi, nato pa potrebuje resno finančno pomoč, da izpelje zadevo do konca.

Ne gre zgolj za denar

Pri Y Combinator-ju vlagajo v start-up podjetja manjša sredstva (redko nad 20.000 USD) v zameno za manjše deleže v podjetju (največkrat od 2 do 10 odstotkov).

Večina investitorjev ponuja poleg denarja še nekaj pomoči. Tudi pri Y Combinatorju je tako, s tem, da je pri Y Combinator delež finančne pomoči daleč najmanjši pri celotni pomoči, ki jo nudi podjetje.

Y Combinator pomaga start-up podjetjem pri izoblikovanju poslovne ideje in pri odgovorih na mnoga vprašanja, ki jih imajo podjetniki začetniki. Po obdobju treh mesecev so večinoma vsa vprašanja že odgovorjena in ideja dodelana, tako, da podjetje lahko nadaljuje svojo pot.

V kakšna start-up podjetja vlaga Y Combinator

Ne glede na to, da Y Combinator podpira start-up podjetja iz različnih industrij so jim trenutno najbolj zanimiva takšna, ki se ukvarjajo z mobilnimi in spletnimi aplikacijami.

Pomoč pri iskanju investitorjev

Druga najbolj pomembna pomoč, ki jo nudi Y Combinator podjetnikom začetnikom je učenje kako se predstaviti investitorjem ter iskanje investitorjev za start-up podjetja.

Financiranje

Y Combinator nudi financiranje različnim podjetjem dvakrat letno: od januarja do marca in od junija do avgusta. V obdobju treh mesecev pomoči so s strani Y Combinator-ja organizirane tedenske večerje s strokovnjaki iz različnih področji, ki so pomembna za start-up podjetja (ustanovitelji start-up podjetij, investitorji, pravniki, računovodje, novinarji, bančni investitorji, direktorji večjih tehnoloških podjetij, itd.). Po približno desetih tednih sodelovanja so se start-upi pripravljeni predstaviti potencialnim investitorjem, saj v tem času že sestavijo prvi prototip.

Tudi prijava je drugačna: namesto zbiranja poslovnih načrtov in predstavitve le teh, start-up zgolj izpolni formular. Kasneje so najbolj perspektivni start-upi povabljeni na razgovor in Y Combinator se odloči za financiranje takoj po razgovoru.

Cilj Y Combinator-ja je postati priljubljen vir financiranja: „Trenutno vse kaže, da smo na pravi poti, saj so tako start-upi kot tudi investitorji s katerimi sedaj sodelujejo zadovoljni z našim delom.”

V kolikor imate namen ustanoviti tehnološko start-up podjetje je morda Y Combinator ravno pravšnji partner za vas. Več o ustanovitvi podjetja si lahko preberete tukaj >>

Vir: ycombinator.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje