Yahoo in Microsoft sodelujeta pri spletnem iskanju

Yahoo in Microsoft sta oznanila sodelovanje, ki bo izboljšalo lastnosti spletnega iskanja za uporabnike in oglaševalce ter uvedlo nekaj novosti. Microsoft bo od sedaj podpiral Yahoo! search, Yahoo pa bo postala ekskluzivna prodajna sila za obe podjetji za oglaševalce.
Yahoo in Microsoft sodelujeta pri spletnem iskanju

Yahoo in Microsoft sta z dogovorom zavezana za 10 let.

Yahoo se bo na podlagi tega dogovora popolnoma osredotočil na posel in namerava ponuditi uporabnikom najboljšo spletno  iskalno mrežo, z raznimi spletnimi produkti. Prav tako bodo uporabniki našli iskano hitreje in z več osebne relevance. Microsoftove iskalne mreže bodo ponujale več dodane vrednosti za oglaševalce, boljše rezultate za spletne založnike s povečano učinkovitostjo in inovativnostjo s stališča celotnega spleta.

Osnovna dejstva:

  • Microsoftov Bing bo od sedaj spletni iskalnik na vseh Yahoojevih straneh.
  • Podjetji bosta ohranili vsak svoj ločen prikaz poslovnega oglaševanja.
  • Microsoft bo kompenziral Yahoo preko dohodkov, pridobljenih iz prometa na Yahoojevem omrežju.
  • Dogovor bo veljal 10 let.

Yahoo, ki je sicer lani zavrnil prevzem s strani Microsofta za 27,5 milijarde dolarjev, ocenjuje, da bo s tem dogovorom zvišal letni dobiček iz poslovanja za kar 500 milijonov dolarjev, prihranil pa okoli 275 milijonov dolarjev izdatkov, saj mu ne bo treba vlagati v razvoj lastne tehnologije iskanja.

Yahoo obvladuje 19,6 odstotka trga internetnega iskanja in je daleč za Googlom, ki ga pokriva kar 65 odstotno. Tretji pa je Microsoft s 8,4 odstotnim deležem.

 

Vir: Mashable

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje