Yahoo in Microsoft sodelujeta pri spletnem iskanju

Yahoo in Microsoft sta oznanila sodelovanje, ki bo izboljšalo lastnosti spletnega iskanja za uporabnike in oglaševalce ter uvedlo nekaj novosti. Microsoft bo od sedaj podpiral Yahoo! search, Yahoo pa bo postala ekskluzivna prodajna sila za obe podjetji za oglaševalce.
Yahoo in Microsoft sodelujeta pri spletnem iskanju

Yahoo in Microsoft sta z dogovorom zavezana za 10 let.

Yahoo se bo na podlagi tega dogovora popolnoma osredotočil na posel in namerava ponuditi uporabnikom najboljšo spletno  iskalno mrežo, z raznimi spletnimi produkti. Prav tako bodo uporabniki našli iskano hitreje in z več osebne relevance. Microsoftove iskalne mreže bodo ponujale več dodane vrednosti za oglaševalce, boljše rezultate za spletne založnike s povečano učinkovitostjo in inovativnostjo s stališča celotnega spleta.

Osnovna dejstva:

  • Microsoftov Bing bo od sedaj spletni iskalnik na vseh Yahoojevih straneh.
  • Podjetji bosta ohranili vsak svoj ločen prikaz poslovnega oglaševanja.
  • Microsoft bo kompenziral Yahoo preko dohodkov, pridobljenih iz prometa na Yahoojevem omrežju.
  • Dogovor bo veljal 10 let.

Yahoo, ki je sicer lani zavrnil prevzem s strani Microsofta za 27,5 milijarde dolarjev, ocenjuje, da bo s tem dogovorom zvišal letni dobiček iz poslovanja za kar 500 milijonov dolarjev, prihranil pa okoli 275 milijonov dolarjev izdatkov, saj mu ne bo treba vlagati v razvoj lastne tehnologije iskanja.

Yahoo obvladuje 19,6 odstotka trga internetnega iskanja in je daleč za Googlom, ki ga pokriva kar 65 odstotno. Tretji pa je Microsoft s 8,4 odstotnim deležem.

 

Vir: Mashable

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje