Yahoo in Microsoft sodelujeta pri spletnem iskanju

Yahoo in Microsoft sta oznanila sodelovanje, ki bo izboljšalo lastnosti spletnega iskanja za uporabnike in oglaševalce ter uvedlo nekaj novosti. Microsoft bo od sedaj podpiral Yahoo! search, Yahoo pa bo postala ekskluzivna prodajna sila za obe podjetji za oglaševalce.
Yahoo in Microsoft sodelujeta pri spletnem iskanju

Yahoo in Microsoft sta z dogovorom zavezana za 10 let.

Yahoo se bo na podlagi tega dogovora popolnoma osredotočil na posel in namerava ponuditi uporabnikom najboljšo spletno  iskalno mrežo, z raznimi spletnimi produkti. Prav tako bodo uporabniki našli iskano hitreje in z več osebne relevance. Microsoftove iskalne mreže bodo ponujale več dodane vrednosti za oglaševalce, boljše rezultate za spletne založnike s povečano učinkovitostjo in inovativnostjo s stališča celotnega spleta.

Osnovna dejstva:

  • Microsoftov Bing bo od sedaj spletni iskalnik na vseh Yahoojevih straneh.
  • Podjetji bosta ohranili vsak svoj ločen prikaz poslovnega oglaševanja.
  • Microsoft bo kompenziral Yahoo preko dohodkov, pridobljenih iz prometa na Yahoojevem omrežju.
  • Dogovor bo veljal 10 let.

Yahoo, ki je sicer lani zavrnil prevzem s strani Microsofta za 27,5 milijarde dolarjev, ocenjuje, da bo s tem dogovorom zvišal letni dobiček iz poslovanja za kar 500 milijonov dolarjev, prihranil pa okoli 275 milijonov dolarjev izdatkov, saj mu ne bo treba vlagati v razvoj lastne tehnologije iskanja.

Yahoo obvladuje 19,6 odstotka trga internetnega iskanja in je daleč za Googlom, ki ga pokriva kar 65 odstotno. Tretji pa je Microsoft s 8,4 odstotnim deležem.

 

Vir: Mashable

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje