Yahoo! Kickstart

Avtor — 31.08.2007

Yahoo! usmerja vse svoje moči v izdelavo odmevnejše družabne mreže. Prvi poizkus z imenom Yahoo´s 360 ni zaživel, v zadnjem mesecu pa smo zasledili nekaj novic o dveh novih projektih, Kickstart in Mosh.

Yahoo! Kickstart

Yahoo! si želi del pogače, ki jo ustvarijo družabne mreže.

Mosh je že dalj časa zavit v meglo, saj ni nikakršne uradne izjave o napredku. Na spletu se je pojavila le slika začetne strani. Najverjetneje bo nadomestil omenjeni  Yahoo´s 360, saj vodilnih s svojo nizko obiskanostjo ni prepričal. Kakšno strategijo bo imela nova stran ni znano, vendar bo najverjetneje ciljala na vso spletno populacijo. Tako lahko v grobem zaključimo, da so se pri podjetju končno sprijaznil z dejstvom, da jim ne bo uspelo prevzeti družabne mreže Bebo, za katero so domnevno ponujali 1,6 milijarde dolarjev. Spomnimo se tudi lanskega leta ko so prav tako neuspešno zaključili pogajanja za prevzem Facebooka.

Vest o mreži Kickstart pa je popolnoma sveža in vsebuje nekaj osnovnih informacij. Poslanstvo strani bo prostor, kjer se bodo srečali iskalci služb in podjetja, ki jih ponujajo. Delodajalci bodo imeli svoje skupine, v katere se bodo lahko uporabniki, torej iskalci službe prijavili. Vstop v skupino pa ne bo mogoč vsakomur, saj bo možen le z vabilom bivših študentov, ki so že zasedli mesto v enem od podjetij. Projekt naj bi bil za sedaj le koncept in ni jasno ali bo sploh zaživel.

Vir:  TechCrunch