Yahoo za milijardo kupil Tumblr!

Yahoo je s poslom za 1,1 milijarde dolarjev čez noč ustvaril novega milijarderja. David Karp je namreč včeraj visokotehnološkemu gigantu Yahooju prodal svojo platformo za blogerje, ki je hkrati tudi družbeno omrežje.
10 razlogov, zakaj NE pisati poslovnega bloga

10 razlogov, zakaj NE pisati poslovnega bloga. (Vir slike: sxc.hu)

1,1 milijarde dolarjev vreden posel

David Karp, ki je svoj smisel za podjetništvo pokazal že pri rosnih 11 letih in se kasneje podal tudi na drug konec sveta, si je končno premislil in prodal svojo mikroblogersko platformo.

Direktorica Yahooja, Marissa Mayer, je prepričana, da je nakup mikrobloga ključnega pomena za ohranjanje dobrega imena podjetja. Yahoo je včeraj Tumblr kupil za 1,1 milijarde dolarjev, in sicer kljub temu, da je imela platforma v preteklem letu zgolj 13 milijonov dolarjev prihodkov. 26-letni David, ki je Tumblr leta 2007 ustanovil v maminem stanovanju v New Yorku, je tako od včeraj bogatejši za 1,1 milijarde dolarjev.

Platforma Tumblr ima vse, kar imajo velika družbena omrežja

Tumblr je mikroblogerska spletna platforma za hitro in preprosto objavljanje slik, besedil in video posnetkov, hkrati pa deluje kot družbeno omrežje. Platforma vsebuje vse elemente najbolj popularnih družbenih omrežij. Deljenje in objavljanje slik je tako preprosto kot na Instagramu, uporabniki pa lahko drug drugemu sledijo na podoben način kot pri Facebooku in Twitterju.

Tumblr uporabljajo tudi nekateri zvezdniki, kot sta Joe Jonas in Lady GaGa ter mnoge zvezde porno industrije, ki na svojih blogih objavljajo eksplicitne fotografije.

Ustanovitelj Tumblr že pri 11 letih ustanovil svoje prvo podjetje

Ustanovitelj je še pred letom dni javno nasprotoval prodaji svojega podjetja, vendar ga je očitno premamila dobra ponudba Yahooja. David, ki se je pri 15 letih izpisal iz srednje šole in se sam naučil programiranja, je v preteklosti prejel že mnogo ponudb, a nobena ni bila dovolj visoka.

David Karp se je že pri 11 letih naučil programskega jezika HTML in kmalu za tem ustanovil lastno svetovalno podjetje, zaradi česar se je kasneje tudi izpisal iz srednje šole in šolanje nadaljeval doma. Pri 17 letih se je preselil na Japonsko, kjer je svoje ideje predstavljal lokalnim podjetjem, vendar brez večjega uspeha. Po nekaj letih se je preselil nazaj v New York in pri 21 letih, leta 2007, ustanovil Tumblr ter se več let uspešno izmikal Silicijevi dolini in zavračal ponudbe najrazličnejših investitorjev, saj je želel ostati samostojen. Že nekaj let nazaj bi namreč lahko postal bogat 23-letnik, ker pa je počakal, je danes postal milijarder pri 26 letih.

Vir: dailymail.co.uk

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje