Yahoo prodaja Yahoo Answers?

Po besedah nekaterih poznavalcev se Yahoo pripravlja na prodajo spletne strani Yahoo Answers. Neuradno se je že sestal z nekaterimi izmed morebitnih kupcev.
Yahoo prodaja Yahoo Answers?

Nič več Yahoo Answers?

Yahoo Answers je nastal decembra 2005 in uporabnikom ponuja možnost zastavljanja vprašanj na katerokoli temo ali odgovarjanja na vprašanja drugih uporabnikov. Spletna stran je postala zelo uspešna, danes ima mesečno več kot 150 milijonov različnih obiskovalcev in 1,3 milijarde ogledov po vsem svetu. Število različnih uporabnikov je samo v zadnjem letu naraslo za kar 67 odstotkov.

Yahoo Answers pa kljub visokemu obisku gigantu Yahoo-ju predstavlja le kapljo v morje. Yahoo ima namreč mesečno prek 100 milijard ogledov, poleg tega pa mu Yahoo Answers ne prinaša večjega dobička niti z oglaševanjem.

Yahoo naj bi se neuradno že sestal z nekaterimi izmed zainteresiranih kupcev, a izjave za javnost še ni podal. Če bi res prišlo do prodaje, bi bilo dela ogromno že s prenašanjem podatkov iz Yahoo-jeve domene. Problemi bi se pojavili tudi z registracijami, saj je zanjo potreben Yahoo-jev račun.

Vir: TechCrunch

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje