Yahoo spet zapravlja

Google je z nakupom podjetja DoubleClick sprožil vojno na področju spletnega oglaševanja: Yahoo je najprej podpisal pogodbo z eBay, radijskimi postajami in 264 časopisnimi hišami. Danes je objavil nakup podjetja Right Media.
Yahoo spet zapravlja

Yahoo skuša slediti Googlu.

Yahoo ima že nekaj časa petinski delež v omenjenem podjetju. Gre za oglaševalsko podjetje, ki prodaja in posreduje oglase več internetnim stranem.

Posel je vreden približno 680 milijonov ameriških dolarjev. Polovica bo plačana v gotovini, polovica v obliki delnic. Ob nakupu je direktor Yahooja dejal, da se s tem približujejo svojemu glavnemu cilju, to je zgraditi največjo oglaševalsko in založniško mrežo, tako na Yahoojevem in izven Yahoojevega omrežja.

Yahoojev nakup torej pomeni podoben korak, kot ga je pred časom napravil Google z nakupom podjetja DoubleClick, saj gre za podjetji v podobni branži. Obe podjetji uporabljata tudi podobno tehnologijo pri izmenjavi oglasov.

Podjetji Yahoo in Google sicer obvladujeta vsako svoj segment na trgu spletnega oglaševanja. Googlu gre najbolje prodaja tekstovnih oglasov, ki se pojavijo ob iskanih pojmih pri brskanju. Yahoo je najboljši v prodaji grafičnih oglasov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje