Yahoo v 17 mesecih uničil podjetje Maven Networks

Po lanskoletnem prevzemu ponudnika spletne video in oglaševalske platforme Maven Networks, je Yahooju v 17 mesecih uspelo pripeljati podjetje na rob prepada. To je poleg Y!Live in Jumpcut že tretji video ponudnik, ki ga je v zadnjem letu pod vodstvom Yahooja doletela enaka usoda.
Yahoo v 17 mesecih uničil podjetje Maven Networks

Ali ima Yahoo kaj za bregom ali je kriva recesija?

Kljub prepričanju, da namerava Yahoo s 160 milijonov dolarjev vrednim prevzemom razširiti svojo oglaševalsko in video ponudbo, se je izkazalo da je cilj v resnici postopna ukinitev podjetja Maven Networks. Yahoo naj bi pod krinko prestrukturiranja nameraval odpustiti večino Mavenovih zaposlenih, uporabnike pa je že obvestil, da stran od leta 2010 ne bo več dosegljiva. Poleg tega v podjetju niso uporabili niti Mavenove video tehnologije.

V Yahooju te obtožbe zavračajo, saj naj bi uporabili velik del tehnologije prevzetega podjetja za izboljšavo svoje ponudbe, prav tako pa naj nebi načrtovali večjih odpuščanj. Drži, da nameravajo nekatere dele podjetja res ukiniti, medtem ko bodo druge razširili. Poleg tega so v zadnjem letu ukinili že več svojih storitev kot so npr. GeoCities in My Web, tako da Maven ni izjema.

Vseeno pa obstaja možnost, da Yahoo prevzeto podjetje proda komu, ki ga bo uspešneje upravljal.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje