Yahoo v 17 mesecih uničil podjetje Maven Networks

Po lanskoletnem prevzemu ponudnika spletne video in oglaševalske platforme Maven Networks, je Yahooju v 17 mesecih uspelo pripeljati podjetje na rob prepada. To je poleg Y!Live in Jumpcut že tretji video ponudnik, ki ga je v zadnjem letu pod vodstvom Yahooja doletela enaka usoda.
Yahoo v 17 mesecih uničil podjetje Maven Networks

Ali ima Yahoo kaj za bregom ali je kriva recesija?

Kljub prepričanju, da namerava Yahoo s 160 milijonov dolarjev vrednim prevzemom razširiti svojo oglaševalsko in video ponudbo, se je izkazalo da je cilj v resnici postopna ukinitev podjetja Maven Networks. Yahoo naj bi pod krinko prestrukturiranja nameraval odpustiti večino Mavenovih zaposlenih, uporabnike pa je že obvestil, da stran od leta 2010 ne bo več dosegljiva. Poleg tega v podjetju niso uporabili niti Mavenove video tehnologije.

V Yahooju te obtožbe zavračajo, saj naj bi uporabili velik del tehnologije prevzetega podjetja za izboljšavo svoje ponudbe, prav tako pa naj nebi načrtovali večjih odpuščanj. Drži, da nameravajo nekatere dele podjetja res ukiniti, medtem ko bodo druge razširili. Poleg tega so v zadnjem letu ukinili že več svojih storitev kot so npr. GeoCities in My Web, tako da Maven ni izjema.

Vseeno pa obstaja možnost, da Yahoo prevzeto podjetje proda komu, ki ga bo uspešneje upravljal.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje