Yahoojevi investitorji si želijo nove ponudbe Microsofta

Avtor andrejmotl — 06.05.2008
Komentiraj!
Yahoojeva zavrnitev Microsoftove ponudbe je povzročila velik nemir pri vlagateljih. Kot edini zmagovalec večmesečnih pogajanj med podjetjema se omenja Google.
Yahoojevi investitorji si želijo nove ponudbe Microsofta

Zaenkrat združitvi velikanov slabo kaže.

Kot reakcija na nedavno zavrnitev Microsoftove prevzemne ponudbe v vrednosti 47,5 miljarde dolarjev, so v ponedeljek delnice Yahooja najprej padle za kar 20 odstotkov, nato pa so si do konca dneva nekoliko opomogle in se dvignile 6 odstotkov višje. Direktor Microsofta, Steve Ballmer, je umaknil ponudbo za prevzem, po tem ko je direktor Yahooja, Jerry Yang, za delnico zahteval 37 dolarjev. Trenutno delnice Yahooja na borzi kotirajo pri 24 dolarjih.

Edini očitni zmagovalec neuspelih pogajanj med Microsoftom in Yahoojem je Google, čigar delnice so se dvignile za 2 odstotka. Združitev bi bila ena največjih na tehnološkem sektorju in združeno podjetje bi Googlu lahko predstavljalo močnega konkurenta na področju spletnega oglaševanja. 

Da bi pomiril razjarjene investitorje, Yahoo išče nove možnosti strateškega sodelovanja pri podjetjih kot je Time Warner. Todd Dagres, partner pri skladih tveganega kapitala Spark Capital, ne izključuje možnosti, da bi Microsoft na koncu vendarle kupil Yahoo za ceno okoli 33 dolarjev na delnico. Pravi tudi, da Microsoft čaka, da Yahoojevi delničarji postanejo še bolj neučakani.


Vir: Reuters
Prijavi se na e-novice!